>מ"א 38 ממ"ד

  • הצטרפות שכן לבנית ממ"דים
    אהרון17 | 19/07/2014 23:29

    שלום רב,

    רציתי לבדוק מצב שבו בבנין בו 3 קומות מחליטים 3 דיירים בצד אחד של הבניין והדייר בקומה הראשונה בצד השני של הבניין לבנות ממ"דים, כך שיש להם את הרוב הדרוש.

    הדייר בקומה השנייה בצד השני לא מעוניין לבנות ממ"ד ואילו הדייר בקומה השלישית של אותו צד רואה שיש רוב לבניה ומחליט להצטרף.

    1. האם הדיירים שיזמו חייבים לצרף אותו.

    2. במידה וכן, האם לא תהיה בעיה טכנית לבנות ממ"ד למרות שמתחתיו אין ממ"ד, האם השכן מקומה שנייה יוכל לטעון שהוא מסכים שיבנו מתחתיו אבל לא מעליו ?

    3. במידה ולא, האם הוא יכול לבנות לעצמו ממ"ד, האם השכנים שבנו לעצמם יכולים למנוע ממנו לבנות, או, ברגע שיש אשור בניה זה כולל את כל הדירות?

    בתודה מראש

    אהרון

    • >מ"א 38 ממ"ד
      עו"ד אילן הלוי | 20/07/2014 09:44

      אהרון שלום!

      הנושא יותר פשוט. לפי החוק אם יש רוב של 2/3 מבעלי הדירות להוסיף ממדים אז אפשר לחייב את היתר. במקרה שלכם - תקבלו החלטה ותתקדמו עם התכנון וקבלת ההיתר. בהתאם לרוב ניתן להגיש תביעה למפקח על המקרקעין לחייב את הדייר המסרב גם לבנות וגן כמובן לחייב אותו בכספים הנדרשים.

      ממד הוא רצף של בטון ולכן לא ניתן לדלג על קומה. הדייר בקומה שניה חייב לבנות יחד איתכם לפחות את שלד הממ"ד.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38