תמ"א 38

  • דייר סרבן לביצוע שפוץ על פי תקני תמא באופן פרטי
    נדב | 15/07/2014 21:07

    שלום רב, שמי נדב נציג ועד הבית ואני מתגורר בהרצליה בבניין עם 6 דיירים אשר נבנה בשנת 1975 ולפני כשבע שנים הוסיף מעלית חיצונית לבניין שכלל שינוי מהלך מדרגות ושיפוץ הלובי. הגג בבעלות פרטית של שני דיירים; אחד מהדיירים בנה חדר על הגג והדייר השני שהגג בבעלותו הוא אני, ללא בנייה. כיום כל השכנים מתעניינים בהוספת ממד,מרפסת,חיזוק נגד רעידות אדמה ושיפוץ הבניין. לאחרונה קיימנו פגישה דחופה על המצב והסכמנו באופן עקרוני על כך שאנו חייבים להוסיף לבניין לפחות ממד עקב המצב הבטחוני,חיזוק הבניין עבור בטיחות (רעידת אדמה) ושפוץ חיצוני כי הבניין כבר נראה די מוזנח. אציין כי הוסכם שעלינו לבצע בנייה זו באופן פרטי על חשבוננו ולא במסגרת הוספת דירות על הגג, מכיוון שמנסיוננו כבר כמה יזמים נרתעו מלהיכנס לסאגה מסוג שכזה כי אינם רוצים להתעסק עם גגות פרטיים, אלא רק עם גגות של רכוש משותף בבניינים אחרים בהם יותר קל להם לשכנע דיירים להוסיף דירות על הגג המשותף ולקבל את התוספות הנ״ל ללא עלות מצידם.(מה גם שבבניין שלנו כבר קיימת מעלית). לצערנו אחד מהדיירים בבניין שלא גר בו ומשכיר אותו לשוכר מתנגד בכל תוקף לביצוע מסוג הנ״ל מכייון שלטענתו זו הוצאה כספית אדירה וגם הפסד של שכירות דירה לתקופה ארוכה. מכשנאמר לו בישיבה שהוא ״לא יכול לחנוק״ חמש משפחות אחרות התעלם ולא היה מוכן לשמוע על לבנייה. שאלתי היא מה עלי לעשות .. האם ישנה אפשרות להגיש תוכניות היתרים וכיוצב להתעלם מהחלטתו של ״הדייר הסרבן״ ולצאת לפעולה..? לתשובתך אודה! בברכה, נדב נייד: 0528632103 דוא״ל : nadavf7@gmail.com

    • תמ"א 38
      עו"ד אילן הלוי | 16/07/2014 10:20

      נדב שלום

      לצורך הוספת ממ"ד לא צריך הסכמה של כל הדיירים אלא די ב- 60%. אני מבין שיש לכם רוב כזה ולכן אני לא רואה בעיה לקחת אדריכל ולהתקדם לקבלת היתר.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • עלויות הדייר הסרבן
        נדב | 16/07/2014 14:58

        תודה על התשובה המהירה. במידה והבניין יקבל את היתר הבנייה מה תהיה חובתו של הדייר הסרבן, האם הוא גם ישא בהוצאות הממד שלו או ששאר השכנים יצטרכו לשאת בהוצאות..?