תמ"א ופיצול דירות

  • פיצול דירות מפריע לתמא?
    אליה | 13/05/2014 00:38

    שלום רב,
    אנו מעוניינים לבצע תמא 38 בבניין שלנו
    שאלתנו היא האם צריך לתת מענה לשני דירות בבנייננו שפוצלו בעבר ובמהלכם נשברו קירות רבים בשני הדירות טרם התחלת הפרוייקט? האם הפיצול מונע1מפריע לתמא 38?

    • תמ"א ופיצול דירות
      עו"ד גילי לוי | 14/05/2014 12:47

      אליה שלום רב,

      איני יודע אם הדירות פוצלו באישור הוועדה. אני מרשה לעצמי להניח שלא.
      אם אכן הדירות פוצלו ללא אישור הוועדה, העניין נתון למו"מ עם היזם. אין חובה לפצות בגין כך.

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון

      • האם הדירה שפוצלה מחייבת בדיקה ושיפוץ?
        אליה | 15/05/2014 00:26

        מודה מאוד על תשובתך המהירה
        אודה מאוד אם תוכל להשיב לי האם יש צורך לתת מענה לשני הדירות שפוצלו? ההגיון אומר עם נשברו קירות רבים אזיי הקומות מעליהם עומדות מעל דירה/דירות שחסר בהם קירות שמן הסתם גם מחזיקים את הקומות העליונות ואם מדובר בחיזוק מבנה האם יש לתת מענה גם לדירות שפוצלו מבחינה הנדסית?
        סליחה על השאלה הארוכה-כמו שסברת הפיצול נעשה ללא אישור הוועדה.

        • תמיכת הדירות העליונות
          עו"ד גילי לוי | 22/05/2014 22:09

          אליה שלום,

          מבחינה הנדסית, הקומות החדשות לא נתמכות ע"י הקומות הישנות אלא יושבות על קונסטרוקציה נפרדת משל עצמן, כך שמבחינה הנדסית אין רלוונטיות למתן פתרון לדירות המפוצלות.

          בברכה,

          גילי לוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38
          יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון