חוסר שיתוף של כל הדיירים בהליך

  • תמא 38 בניין בתל אביב
    יובל | 09/05/2014 15:39

    שלום רב,
    אני בעל דירה בבניין המונה 8 דירות, ומכהן כוועד הבית.
    אחד מבעלי הדירות (קומת מרתף, אחת הדירות הקטנות בבניין) , החליט שהוא עושה תמא 38 בבניין.
    הוא מספר סיפורים שהוא קבלן, יזם ואלוהים יודע מה.
    למיטב ידיעתי הוא התחיל לגבש סביבו קואליציה כשהתיכנון הוא שהוא יבצע כנראה את הפרוייקט.
    בזמנו כשהוא הציע לי את העניין, סרבתי בתוקף ואמרתי שאני מוכן רק לתא 38 2 - כלומר הריסת המבנה ובניה של חדש.
    הוא המציא סיפורים מפה עד השמים שהעיריה לא תאשר, ועוד כל מיני שטויות.
    ברורה לי הסיבה ללהיטות שלו לתמא 38 בביצועו, יש לנו מספר בעלי דירות מבוגרים שהם לא העפרונות הכי מחודדים בקלמר, והוא בטוח שיוכל לשכנע אותם לחתום לו.
    השאלה היא כזו, את כל העניין הזה הוא עושה מאחורי גבי וללא שיתופי כיוון שיודע שאתנגד לכך.
    האם הוא יכול להגיע לכמות חתימות ולהציג לי עובדה מוגמרת..? או שבכל מקרה כיוון שכנראה אין הצעות נוספות אני אוכל לטעון לחוסר תום לב וכו'.?

    • חוסר שיתוף של כל הדיירים בהליך
      עו"ד גילי לוי | 14/05/2014 12:15

      יובל שלום רב,

      מבחינה משפטית, הדייר יכול להתקדם רק עם 66% מבעלי הזכויות מבלי לשתף אותך. עם חתימת 66% מהדיירים על הסכם הפרויקט יתקדם לקראת היתר. אולם, חשוב וראוי לציין כי בשלב בו תגיעו לדיון אצל המפקח על הבתים המשותפים שם תעלה טענותיך, אני מניח שהמפקח ייתן משקל רציני לעובדה כי לא היזם לא פעל בשקיפות הראויה.

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון