תמ"א 38 - מפרט

  • מפרט דירות בתמ"א 38 2
    עפר | 11/03/2014 11:41

    בבניין שלנו רוב הדיירים מעוניינים בביצוע תמ"א 38 2
    האם יש דרך לקבל טיוטת מפרט הדירות לפני הבעת הסכמה או שאם התוצאה הסופית "רעה נוכל לסרב ולא להיתבע  ע"י שאר הדיירים.
    בנוסף, עיריית בני ברק מתנה את אישור הפרויקט בהקצאת שטח לטובת העירייה.
    מצאתי ערר מס': בב/5352/13 שבו צוין "...גם אם וכאשר הועדה המקומית תבצע את הפרסום בדרך הקבועה בסעיף 24 לממ"א יהיה עליה להשמיט את הוראת הסעיף הדורשת סימון שטח עתידי לשטחי ציבור בקומת הקרקע.
    האם כך??
    בתודה וברכה,
    עפר

    • תמ"א 38 - מפרט
      עו"ד אילן הלוי | 12/03/2014 11:51

      עופר שלום!

      לפני דאתה חותם על כל הסכם כדאי שתדע על מה אתה חותם ומה אתה אמור לקבל מהיזם במסגרת ההסכם. אז כן - תדרוש לקבל את טיוטת המפרט כבר עכשיו ותראה שהכל מוסכם עליכם.

      לגבי עירית בני ברק - לא יודע למה מתנים בהקצאה. אני מניח שהאינטרסים שלך ושל היזם משותפים בענין זה וצריך להבין, גם ממנו, למה זה ככה, ומה השימוש שהעיריה רוצה לעשות בשטח.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38

      • המשך לשאלתי מיום 11.3.14
        עפר | 18/03/2014 15:30

        עו"ד הלוי שלום,
        אני חוזר על שאלתי בקשר לחלק בהחלטת הועדה המחוזית
        ואני מצטת: "...גם אם וכאשר הועדה המקומית תבצע את הפרסום בדרך הקבועה בסעיף 24 לממ"א יהיה עליה להשמיט את הוראת הסעיף הדורשת סימון שטח עתידי
        לשטחי ציבור בקומת הקרקע.
        אנא ענה ספציפית להחלטת הועדה מאחר שאנשי העירייה כאילו מתעלמים מהחלטה זו ועעין עומדים לכך שאישור אם יינתן, יהיה כפוף להסכמת הדיירים להפקעת השטח מראש.
        הייתכן שאנשי העירייה מתעלמים מפסיקת הועדה המחוזית ???
        עפר

        • תמ"א 38 - בני ברק
          עו"ד אילן הלוי | 18/03/2014 15:40

          קודם כל תתפלא או לא. אנשי העיריה תמיד ממשיכים בשלהם גם אם יש פסיקה מנוגדת (בהנחה שכך באמת המצב). הדרך היא לפנות לוועדת ערר כנגד ההחלטה שלהם.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          • תודה
            עפר | 18/03/2014 16:23

            תודה רבה על ההבהרה.
            עפר