תמ"א 38 - דירה למשרד

  • יזם מעוניין לעשות שימוש בדירה שלנו לצורך השימושים שלו ובתמורה מספק דירה חלופית למשך תקופת השיפוץ
    שש | 04/02/2014 19:33

    שלום רב,

    אנו דיירים המתגוררים בדירה הנמצאת בקומה האחרונה בבניין, כשמעלינו עתידות להיבנות עוד דירות במסגרת תמ"א 38. לאחר שהתקיימה ועידת דיירים בנוכחות היזם, כל דייר קיבל חוזה אותו עליו להחזיר חתום עם הסתייגויות (במידה ויש). יש לציין שאנו הדיירים היחידים שהנושא של עזיבת הבניין למשך תקופת השיפוץ רלוונטי עבורם. שאר הדיירים/בעלי הדירות נשארים בבניין במשך תקופת השיפוץ.

    נתנת לנו האפשרות לעבור לדירה חלופית (אשר כל פרט מרחיב על הנושא היזם לא ממש סיפק תשובות - שטח, מיקום, מס' חדרים וכיוצ"ב) בתמורה לכך שהדירה שלנו בבניין תהפוך למשרד של אותו היזם, או תשמש אותו למטרות אחרות.

    התהיות שלנו הן :
    האם באפשרותינו להתנגד לכך שדירתנו תהפוך למשרד (כלומר, הדירה שלנו תשאר לא מאויישת בכל תקופת השיפוץ) ועדיין להיות זכאים לקבלת דירה חלופית לכל פרק זמן השיפוץ? אחרי הכל, מדובר בפגיעה באיכות החיים.
    האם זה בכלל חוקי שהיזם ישתמש בדירה שלנו לצורך האינטרסים שלו?
    מי ערב לכך שבתום השיפוצים היזם לא "יעשה שרירים" ויקשה עלינו לחזור לדירתנו שלנו?

    האם עלינו להצטייד בעו"ד בכדי לגבות את ההסתייגות הזו? הזמן הולך ואוזל ואנו די אובדי עיצות בעניין.
    אשמח לכל סיוע והכוונה.

    המון תודה מראש!

    • תמ"א 38 - דירה למשרד
      עו"ד אילן הלוי | 05/02/2014 15:23

      אני מבין שהיזם מוכן לממן לכם דירה חלופית אבל מתנה זאת בהסכמתכם לכך שהוא ישתמש בתקופה זו בדירתכם כמשרד לצרכיו.   זה ענין להסכמה בינכם ובינו ולא קשור לחוק. בסופו של דבר היזם מעונין לצמצם את ההוצאה שהוא נושא בה עבור שכר הדירה שלכם בדרך זו.

      מאוד ממליץ לכם להיות מלווים בעו"ד שיגדיר בהסכם מול היזם מה השימושים המותרים בדירה, נושאי אחריות ובאיזה מצב ומתי מחזירים לכם את הדירה. אם יהיה בינכם הסכם מסודר בענין זה אז לא יהיה מקום לשרירים או לאי הבנות.

      אילן הלוי, עו"ד

      מנהל פורום תמ"א 38