פרסום לעניין לשון הרע

  • האם מדובר בעבירת לשון הרע?
    מוטי | 08/12/2013 04:19

    קבלתי מבעל עסק שנתן לי שירות מכתב בו הוא מתיח בי האשמות פליליות שקריות ביודעין.
    כדי לכסות על התנהלותם הכושלת כלפי.

    האם יש פה עילת תביעה של לשון הרע?

    • פרסום לעניין לשון הרע
      עופר בן אברהם | 08/12/2013 10:14

      אם המכתב נשלח אליך בלבד, ובהנחה שלא היה עשוי, לפי הנסיבות, להגיע לאדם נוסף מלבדך (כמו, למשל, פקס), אין עילה.
      כדי שתהיה עילה לתביעה אזרחית, הפרסום צריך להיות לאדם אחר לפחות מלבד הנפגע; ולתביעה פלילית (כתב אישום או קובלנה פרטית), לשני אנשים לפחות מלבד הנפגע, ונדרש תנאי נוסף שיהיה בכוונה לפגוע (ראה סעיף 2, 6 ו- 7 לחוק איסור לשון הרע).

      • אחר לפחות => אחד לפחות  לת
        עופר בן אברהם | 08/12/2013 11:53

      • המכתב,לפי הניסיבות,היה צריך להגיע ליותר מאדם אחד
        דניאל | 08/12/2013 13:31

        המכתב,לפי הניסיבות,היה צריך להגיע ליותר מאדם אחד

        • "עשוי להגיע", לא "צריך להגיע"
          עופר בן אברהם | 09/12/2013 13:17

          הכוונה למכתב בפקס, שהוא גלוי, או שנשלח למקום העבודה, שבו המזכירה של המכותב עשויה לפתוח אותו וכדומה.