מה אתה חושב?

  • פרסום זהות הגנב ברשתות חברתיות
    אדם | 26/11/2013 23:38

    לפני כמה זמן לאישתי גנבו אייפון מהתיק בסופרמרקט.  מעשה הגנבה תועד במצלמות האבטחה של הסופר. בסרטון נראה בן אדם אשר אוקב אחרי אישתי, שולח יד לתיק שלה ומייד לאחר מכן מכניס את היד לכיסו כשהוא מחזיק בה חפץ לא ברור. בו בזמן הוא מניח הצידה את השקית עם אוכל שהייתה בידו ומסתלק מהמקום. ניתן לראות בבירור את פניו של הגנב אך לא ניתן לראות בבירור ששלף אייפון מהתיק של אישתי. אני מבין שעקב ריבוי מקרים כאלה ואף מקרי פשיעה חמורים יותר התיק הזה לא יהיה בסדר עדיפות עליונה במשטרה ולכן אנו חושבים לפרסם את הסרטון ברשתות חברתיון מתוך תקווה לאתר את הגנב ולהחזיר את המחשיר.
    האם יש בצעד זה משהוא פסול מבחינה חוקית? האם הגנב יוכל לתבוע אותנו על הוצאת דיבה?

    • מה אתה חושב?
      עופר בן אברהם | 27/11/2013 13:24

      אילו היו מפרסמים את תמונתך ומציגים אותך כגנב, אף-על-פי שלא גנבת, האם יש בצעד זה משהו פסול מבחינה חוקית?

      • זה לא המקרה שתיארתי
        אדם | 27/11/2013 14:24

        סליחה, אבל במקרה שתיארתי אין שום ספק לא לנו ולא למשטרה שהבחור בסרטון הוא הגנב. השאלה רק אם מה שרואים בסרטון זה מספיק על מנת להוכיח זאת משפטית, או ליתר דיוק האם הגנב יוכל לטעון שמה שנראה בסרטון זה לא מספיק על מנת להוכיח את מעשה הגניבה. אני חוזר שוב, בסרטון נראה שהוא שולח יד לעבר התיק ומיד לאחר מכן יש בידו עצם לא ברור אותו הוא שם בכיס. שניה לאחר מכן הוא שם הצידה את השקית עם אוכל שהייתה בידו השנייה ומסתלק מהמקום. אם זה לא מוכיח את מעורבותו בגניבה ולא מספיק על מנת להרשיעו אז למה משטרה מחפשת אותו?

        • הצילום הוא ראיה טובה
          עופר בן אברהם | 27/11/2013 17:35

          אבל צריך לשמוע גם את גירסת החשוד. הוא יכול לטעון, למשל, שזווית הצילום מטעה, שהחפץ היה בידו מלכתחילה, שהצילום נערך, שהוא לא עקב אחרי אישתך, אלא הלך במקרה לאותו כיוון וכדומה.
          בכל אופן, פרסום הצילום מהווה פגיעה בפרטיות ופרסום לשון הרע. מנגד, אם תיתבע (והסיכויים לכך קלושים בהנחה שהחשוד הוא אכן הגנב), תוכל לטעון להגנתך, שהיה בפרסום עניין ציבורי, ושפעלת בתום לב, כדי להגן על עניין אישי כשר שלך.
          מודגש: אין בתגובתי זו עצה או המלצה כיצד לנהוג (תוכל לקבל חוות דעת נוספת בפורום פלילי, ואתה להתייעץ גם עם השוטר החוקר).

          • ואתה להתייעץ => ואתה יכול להתייעץ  לת
            עופר בן אברהם | 27/11/2013 17:45

    • מה פירסמת?
      צבי שמיר, עו"ד | 01/12/2013 09:39

      אתה יכול לפרסם בקשה לעזור באיתור חשוד המופיע בסרט.
      בכך לא קבעת כי מדובר בגנב ולא השמצת אותו.