ודאי מדובר בלשון הרע

  • האם מדובר בלשון הרע/הבעת דעה שלא בתום לב?
    שגיא | 24/11/2013 23:33

    שלום רב,

    אם קראתי כתבה על עורך דין ורימה וגנב כספים מלקוחות.
    וכתבתי בטוקבק, אני קורא את הכתבה וחושב על על עו"ד ישראל ישראלי"
    כלומר שם מלא של עורך דין כלשהו.

    למרות שישראל ישראלי לא קשור כלל בכתבה.
    ישראל ישראלי זה סתם עורך דין שיש לי דעה שלילית עליו ולגבי יושרו.

    האם מדובר בלשון הרע?
    כי זה לשון הרע משתמע, כלום ניתן להסיק שישראל ישראלי הוא עורך דין שגנב ורימה למרות שהוא לא נהג כך כלפי אך נהג כלפי בצורה לא ישרה.

    • ודאי מדובר בלשון הרע
      עופר בן אברהם | 25/11/2013 13:06

      שאלת וענית לעצמך.

      • אסור לי להביע את דעתי?
        שגיא | 25/11/2013 14:45

        אסור לי להביע את דעתי?
        למה זה לשון הרע? מה לא חוקי פה?

        • דעתך במקרה זה היא לשון הרע
          עופר בן אברהם | 25/11/2013 20:20

          כי משתמעת ממנה הטענה, שעורך דין פלוני רימה את לקוחותיו וגנב מהם (כתבת זו בעצמך), וטענה כזו היא לשון הרע כהגדרתה בחוק.

          • האם חופש הביטוי לא גובר בו? אסור לי להגיד מה עולה לי בראש?
            אבי | 25/11/2013 21:57

            האם חופש הביטוי לא גובר בו? אסור לי להגיד מה עולה לי בראש?

            • לא כל מה שעולה לך בראש קישור
              עופר בן אברהם | 25/11/2013 22:56

              חופש הביטוי מוגבל, משום שכנגדו עומדת זכותו של האדם לשם טוב.
              מותר לך לפרסם לשון הרע, אם היא אמת ויש בה עניין ציבורי.
              אסור לך לפרסם לשון הרע שהיא שקר, או שאין בה עניין ציבורי (למשל, ששכנך גנב, אם הגניבה נעשתה לפני עשרים שנה, ומאז הוא חזר למוטב).
              ויש איסורי פרסום נוספים בחוק הגנת הפרטיות, בחוק בתי המשפט, בחוק העונשין ועוד.
              ראה גם התגובה המקושרת מטה.

              ביקורת על אנשי מקצוע

              • האם הוא יהיה זכאי לקבל את ה-IP שלי למרות שזה טוקבק?
                שגיא | 27/11/2013 17:19

                האם הוא יהיה זכאי לקבל את ה-IP שלי למרות שזה טוקבק?
                לפי מה שאתה מבין ומכיר על הפסיקה?

                • ראה נ"ב  לת  קישור
                  עופר בן אברהם | 27/11/2013 18:05

                  כאן

                  • אם מי שמפרסם דבר כזה צפוי להיות מורשע לעניות דעתך?
                    רמי | 28/11/2013 15:31

                    אם אני מפרסם דבר כזה אני צפוי להיות מורשע לעניות דעתך?
                    בהליך קובלנה.

                    • אם ישתכנע בית המשפט
                      עופר בן אברהם | 29/11/2013 10:05

                      שהפרסום נעשה בכוונה לפגוע ובלי הצדקה (אותו עורך דין לא גנב, לא רימה ולא עשה מעשים חמורים אחרים, השקולים לגניבה ולקבלת דבר במרמה), התשובה חיובית.

                      נ"ב: "לעניות דעתי" זה ביטוי של צניעות, שאדם עשוי לומר על עצמו. אבל כשאתה פונה לאחר בביטוי "לעניות דעתך", אתה מעיד על עצמך שאינך מבין את משמעותו או, גרוע מזה, אתה מתכוון להעליב, כאילו אמרת: "דעתך ענייה, דלה, אתה מבין מעט בנושא הנדון".

                      • התכוונתי לדעתך האישית ולא להעליב
                        שגיא | 29/11/2013 19:28

                        התכוונתי לדעתך האישית ולא להעליב

                        ואם הכוונה הייתה הבעת דעת על יושרו של העו"ד.
                        גם אם לא מדובר במעשים הקשורים לגניבה.

                        אלא באופן כללי על יושרו.

                        • הבהרתי את דעתי  לת
                          עופר בן אברהם | 30/11/2013 11:06