מידע צופה פני עתיד

  • תביעה יצוגית נגד חברה בורסאית
    גיל | 20/11/2013 17:54

    שלום רב
    רציתי לשאול האם ניתן לתבוע חברה בורסאית שכבר 5 שנים כל שנה מצהירים שהשנה זה יקרה ובה הבטחה להנפיק את חברת הבת שלה שנמצאית בחו"ל.אני השקעתי סכום לא מבוטל בחברה בעקבות "ההבטחה" הזו והחברה זרעה בעיני המשקיעים חול בחישובים גבוהים של צפי ההנפקה בנסדק או בבורסת קנדה. בכל מצגת של משקיעים שהוזמנתי אליה וכל פירסום באינטרנט ובמדיה הכתובה מבטיחה הובטח שהשנה זה יקרה.
    בעוד שלפני שבועיים הוציעה הודעה מסודרת דרך מאיה-בבורסה שהיא שומרת לה את הזכות להנפיק מתי שהיא רוצה ושזה לא יהיה בתקופה הקרובה
    כשבמצגת אנליסטים ומחזיקי מניות בחברה בפירוש המנכל"ל מבטיח שעוד השנה תתבצע ההנפקה
    מיותר לציין שמרגע ההודעה הזו בבורסה המנייה צונחת.
    אני מרגיש מרומה ורוצה לבדוק מהם הזכויות שלי כמחזיק כמות ניכרת של מניות החברה,
    תודה מראש לעונים

    • מידע צופה פני עתיד
      עו"ד עמירם טפירו | 25/11/2013 10:35

      גיל שלום,

      מדובר בנושא מורכב (שקשור בין היתר למידע צופה פני עתיד - כהגדרתו בחוק ניירות ערך). לפיכך אני ממליץ לך לרכז את מלוא החומרים הרלוונטיים ולהגיע עימם לפגישה עם עו"ד המתמחה בנושא שם תוכלו לבחון את האפשרויות העומדות לרשותך.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות