אי אפשר לחייב בפוליגרף

  • עדות שקר
    ניסים | 03/11/2013 17:25

    הגשתי תביעה קטנה בבית משפט לתביעות קטנות.
    הנתבע הגיש כתב הגנה ובו תצהיר של עדות שקרית של אחד העדים.האם אני יכול להגיד לבית משפט לתביעות קטנות שזוהי  עדות שקרית ולבקש לשלוח את העד לבדיקת פוליגרף,ובמידה שיתברר (כי מכשיר הפוליגרף לא תמיד אמין) שהעד דובר אמת,הוא יכול לתבוע אותי תביעת לשון הרע (כל זה לפני שהגענו לדיון בבית משפט)?
    האם

    • אי אפשר לחייב בפוליגרף
      צבי שמיר, עו"ד | 05/11/2013 11:28

      נסה להביא הוכחות אחרות או לחקור את העד ולהראות בחקירה כי דבריו אינם מתיישבים עם המציאות

      • צהריים טובים עוה'ד שמיר
        אילנה | 07/11/2013 13:15

        נשאלת השאלה,האם מותר להציע הצעה כזו ?
        והתשובה עליה היא כנראה חיובית.

        משכך-וכאשר אדם (בנוסף למסמכים)- מתחייב לשלם ולהענש באם פוליגרף יוכיח אחרת-הדבר מראה כי הוא מאמין ויודע כי הוא איננו משקר

        והשאלה שלי-האם שופטים בבית המשפט נוטים להעריך לפחות גישה כזו - גם אם לא מאשרים אותה?

        תודה אילנה

        • ניתן להשתמש בפוליגרף בהסכמת הצדדים
          צבי שמיר, עו"ד | 09/11/2013 15:08

          השופט לא יעלה הצעה זו.

          אם הצדדים, מחוץ לכותלי בית המשפט, מגיעים להבנה והסכמה כאמור אז בית משפט יכל לסמוך ידו עליה.

          • לא התכוונתי ל : מחוץ לכתלי בית המשפט"
            אילנה | 09/11/2013 21:30

            ערב טוב לך עו'ד שמיר

            הרי מה הטעם להציע פוליגרף למי שנניח אני יודע מראש שהוא שקרן ?  הרי זה ברור שהוא יסרב.

            השאלה שלי התייחסה להצעה שלי ללכת לפוליגרף ממש מתוך כתלי בית המשפט-ואפילו כאשר אני על דוכן העדים לאמר לו משהו כמו,למשל:

            " כמובן שכן-ואני אפילו מוכן להחקר בפוליגרף אם רק אתה ועורך הדין שלך תיתנו כאן את הסכמתכם,ובאם כב' השופט יאשר אותה...ולא רק,אלא שאני מתחייב להפסיד את התביעה ולשלם לך הוצאות באם אצא דובר שקר"

            ועכשיו שאלתי:

            באם תביעתי מגובה בראיות טובות,ואני מחזק אותן באמירה מסוג זה בתוך כתלי בית המשפט-האם הן ייפלו על אזניים ערלות ?
            האם שופט הוא לא בסך הכל בן אדם-שגם מתרשם מדברים כגון אלה בתוך אולם המשפט?

            תודה רבה לתגובתך
            אילנה