נסה להשמיץ עו"ד

  • אפשר לקבל עצות לצבור מומחיות בלשון הרע?
    עו"ד טרי | 27/10/2013 13:47

    שלום רב,

    שאלתי בפורום עורכי דין צעירים והפנו אותי לכאן.
    אני ממש טרי, אין לי ניסיון בכלל ביצוג ומעולם לא היה לי לקוח.
    (קראתי את הספר האדום של סדר דין אזרחי)
    אני מעוניין לצבור "מומחיות" ביצוג בלשון הרע, לטפל בעיקר בתיקים של לשון הרע.
    אני מבקש לקבל הכוונה , במידת האפשר.
    קראתי כמובן את חוק לשון הרע, וגם את הספר של אורי שנהר על לשון הרע שמפורסם באתר של נבו (וגם את חפץ חיים - הלכות לשון הרע)

    האם אפשר לקבל המלצות על ספרים ופסיקות כדי לצבור מומחיות בלשון הרע כך שאוכל לייצג בתיקי לשון הרע כמקור תעסוקה עיקרי? וכמובן ברמה הגבוהה ביותר.

    המלצות לספרים? פסיקות חשובת? כתבי טענות פופלרים ומולצים ללמוד מהם?

    האם הספר של דיני לשון הרע במפורסם בנבו עושה את העבודה?
    בברכה ותודה מראש על העצות.

    • נסה להשמיץ עו"ד
      צבי שמיר, עו"ד | 27/10/2013 17:58

      ותקבל פרקטיקה מעולה בלשון הרע.

      ובנימה יותר מעשית, מצא אילו משרדים עוסקים בתחום ונסה להתקבל אצלם לעבודה

      • למה שאני אנסה להשמיץ עו"ד? אפשר לקבל עצות מעשיות?
        דניאל | 27/10/2013 18:18

        למה שאני אנסה להשמיץ עו"ד? אפשר לקבל עצות מעשיות?
        אני לא מתכוון לנסות להתקבל למשרד ולנצל אותו.

        אני רוצה לצבור מומחיות בדיני לשון הרע לבד בעצמי.

        בברכה.

        • אתה רציני מידי
          צבי שמיר, עו"ד | 27/10/2013 18:26

          תשתחרר.
          מותר גם להתבדח. (אם לא הבנת, הרעיון היה שתשמיץ משרד עו"ד - יתבעו אותך ותצבור פרקטיקה)

          אל תדאג, אתה לא תנצל אף משרד.
          כל משרד שתעבוד בו ינצל אותך עד הסוף.

          לצבור מומחיות לבד... ???

          אני מקווה שיש לך חסכונות גדולים בצד כי אחרת אתה תרעב תקופה ארוכה.

          בהצלחה.

          • אז אני מבין שאני לא אקבל ממך תשובה רצינית אה?
            עו"ד- דניאל | 27/10/2013 18:57

            פסיקות מומלצות, ספרים מומלצים..
            הספר של אורי שנהר על דיני לשון הרע
            עזר לי מאוד.

            אני לא רוצה להתחיל לקבל לקוחות ולהתרשל.

            • אתה יודע מה ההבדל בין מעשי לתאורטי?
              צבי שמיר, עו"ד | 27/10/2013 19:17

              אז הבדיחה הולכת ככה:
              "אבא", שאל הילד את אביו, "מה ההבדל בין תאורטי למעשי?"
              "אתה מבין", מנסה להסביר לו האב, "זה שני דברים שונים, בוא נראה לך זאת על ידי ניסוי קטן."
              "לך לאמא", אומר לו האב, "ותשאל אותה אם היא מוכנה לשכב עם השכן תמורת מליון דולר."
              הולך הילד לאמא שלו ושואל אותה, "אמא, תסכימי לשכב עם השכן אם יביאו לך מיליון דולר?"
              "כן", עונה האמא אחרי מספר דקות של הרהורים ומחשבות.
              חוזר הילד לאביו ואומר שאמא הסכימה.
              "טוב עכשיו לך לאחותך ותשאל אותה את אותה השאלה", אומר לו האב.הילד הולך לאחותו ושואל אותה, "תגידי לי, עם יביאו לך מיליון דולר, תסכימי לשכב עם השכן?"
              "בטח", עונה הבחורה הצעירה מלאת ההורמונים.
              שוב חוזר הילד לאביו וגם הפעם חוזר עם תשובה חיובית מאחותו.

              "אתה רואה בני", מסביר לו האב, "תאורטית יש לנו 2 מליון דולר, מעשית יש לנו 2 זונות בבית…"

              אין תחליף לניסיון.
              אתה יכול ללמוד את כל התאוריה, לשנן את כל הספרים ואת כל פסקי הדין ועדיין אין תחליף לניסיון!!!

              מעבר לכך, גם אם אתה עילוי .... למה שאשכור אותך כעו"ד אם אין לך הצלחות מוכחות?