הם רשאים למסור לך את התגובות גם בלי צו

  • לשון הרע באנטרנט (ומחיקת תגובות) קישור
    ירון | 24/10/2013 12:34

    שלום,
    בכתבה שפורסמה על-ידי הגיבו מספר אנשים בצורה מכפישה ופוגענית ביותר. פניתי לעורכי האתר והם העלימו את התגובות הפוגעניות.

    אני כרגע בהליך של גיבוש תביעה על המכפיש (שעשה עוד דברים מלבד הכפשות) ואני רוצה להכניס את התגובות כראייה נוספת. פניתי ל-ynet בבקשה לקבל את התגובות אבל הם אומרים שהם חייבים צו בית משפט בשביל להעביר לי אותן. האם נכון הדבר? הרי בהסכם מולם כתוב שכל תגובה שמישהו כותב תפורסם ויש להם זכות להעביר אותה לכל צד שלישי.

    מצרף את הקישור לכתבה

    הכתבה

    • הם רשאים למסור לך את התגובות גם בלי צו
      עופר בן אברהם | 25/10/2013 09:56

      אך אינם חייבים לעשות כן.
      צו שופט עשוי לחייב אותם, אך לפי הפסיקה, רוב הסיכויים שבקשה לצו, שיחשוף את פרטי המגיבים, תידחה.

      • חסיון עיתונאי
        צבי שמיר, עו"ד | 27/10/2013 10:43

        ברור שיכולים ליתן לך ללא צו.

        ראית פעם עיתונאי שחושף מקורות???

        העיתון יעמד על רגלים אחוריות ויסרב שכן חשיפה שכזאת יכולה "להרוג" לו את העסק.

        אנשים יפחדו להגיב באתר של העיתון.

        • צודקים, אבל אני לא מחפש את האדם, אלא את התוכן.
          ירון | 27/10/2013 23:47

          תודה על היעוץ.

          • הצחקת אותם
            צבי שמיר, עו"ד | 28/10/2013 13:30

            אם יש חשש ללשון הרע והם צנזרו אתה רוצה שהם יתנו לך את המצונזר?

            אם הם שמרו על זה (אם מאד גדול) למה אתה חושב שהם יתנו לך את זה???

            אולי שישלחו לך ישר צ'ק?