תמ"א 38 - איזון תמורות בן דיירים

  • ביצוע איזונים בעיסקת תמ"א 38
    מנחם | 22/10/2013 07:07

    שלום רב
    במסגרת עיסקת תמ"א 38 האם יכול מי מהדיירים להתנות ביצוע איזונים בין בעלי הדירות בנושא התמורה מהייזם?
    האם המפקח יכול לאשר ביצוע עיסקה שלא נעשו בה איזונים?
    על מנת להבהיר מדובר בסדרי גודל של למעלה מ 50% פער בתמורה בין מהדיירים.

    • תמ"א 38 - איזון תמורות בן דיירים
      עו"ד תומר יפת | 22/10/2013 10:51

      מנחם שלום,

      ככל שמדובר באפליה פסולה הרי שזה לא יעמוד במבחן משפטי. ככל שישנה הצדקה לאותה אבחנה (נניח, שלאחד מהדיירים יש דירה בשטח גדול משמעותית מליתר הדיירים ויש לכך משמעות מבחינת היקף הזכויות שהוא מוכר ליזם במסגרת העסקה) הרי שניתן להגיע אליה, כמובן בעדיפות בהסכמת כל הצדדים והכי חשוב בשקיפות מלאה.

      בברכה,

      עו"ד תומר יפת
      מנהל פורום תמ"א 38