תמ"א 38 - אילוץ קומה

  • אישור העירייה לקומה נוספת ב-תמא 38/2 במקרה של אילוץ
    מיקי | 11/10/2013 10:12

    שלום רב.

    הבניין שלנו ממוקם בגבעתיים. הוחלט פה אחד לבצע תמא 38/2.
    הבניין, 3 קומות, בן 53 שנה ומועד לפורענות במקרה של רעידת אדמה.
    קיים אילוץ (בגלל מבנה המגרש) שבכל קומה יהיו 3 דירות (כמו היום) ולא 4.
    דו"ח 0 מתאפשר רק אם יהיה אישור ל-7 קומות (ולא 6 כמקובל היום בעיר).

    כאמור זהו אילוץ, ואין אפשרות להפיק דוח 0 עם 6 קומות.

    האם העירייה מחוייבת לאשר 7 קומות במקרה זה? מה הסיכויים הריאליים לכך?

    תודה,
    מיקי

    • תמ"א 38 - אילוץ קומה
      עו"ד אילן הלוי | 13/10/2013 09:43

      שלום מיקי!

      מה שאתם אומרים זה שכדי להרים את הפרויקט צריך לבנות עוד קומה ובה 3 דירות נוספות. אם זכויות בניה אלו לא מעוגנות בתוכניות החלות על המגרש אז עירית גבעתיים לא תאשר זאת.
      מה שאני מציע- ואני יודע שזה לא פופולארי : אני מבין שיש היום 3 קומות ו- 9 דירות בנין.   אם כל דייר יתכבד ויתרום 100,000 ש"ח לטובת הפרויקט אז יכול להיות שמבחינת היזם הפרויקט נעשה כלכלי. נהיה מסורת שבפרויקטים של תמא הדיירים לא משלמים דבר. אבל תחשוב על זה- במקום בנין בן 53 שנים מט ליפול אתם תקבלו דירה חדשה לגמרי בבנין חדש, יתכן ודירה גדולה יותר וכן מעלית וחניה. זה לא שווה 100,000 ש"ח?

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • רעיון מבריק ! אבל...
        מיקי | 13/10/2013 13:49

        תודה עו"ד הלוי.

        לפי התחשיב שלך יש הבדל של 1 מליון ש"ח כדי להפוך את הפרויקט לרווחי לקבלן.
        מאידך 3 דירות בקומה נוספת זה -6-8 מליון ש"ח (מינימום).
        זה כבר יכול להפוך את הפרויקט לרווחי.

        תקן אותי אם אני טועה.

        תודה,
        מיקי

        • תמ"א 38 -
          עו"ד אילן הלוי | 13/10/2013 15:24

          אני לא יודע מה בדיוק הנקודה בה הפרויקט יהפוך לריווחי. נתתי שלד של רעיון שאולי צריך לעשות לו עוד התאמות. בכל מקרה- הסכום שאתה מציים זה מחירי מכירה מהם צריך לנקות מע"מ ועלויות בניה. בנוסף - יתכן ונקודת הרווחי אינה דוקא בכפולות של קומה מלאה אלא בפחות מכך. כך או אחרת אני מציע, במידה ויש יזם, שתשבו עימו ותנסו להבין ממנו, בלי לגלות כוונות כרגע, מה הסכום הנוסף שמבחינתו יטה את הכף. מליון ש"ח נוספים זה לא מעט כסף.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38