תוכנת ריגול לטלפון נייד

  • מעקב דרך האייפון
    א | 25/08/2013 16:15

    שלום, איך אני יכולה לדעת האם התקינו לי מעקב באייפון?האם יכולה לראות את זה ?
    במידה ומגלים אפשר לדעת מי עוקב אחרי ??מי שם את התוכנה?
    במידה ועקבו והקליטו (אני מניחה) האם זו עברה פלילית? האם אפשר לתבוע את אותו אדם? אשמח לתגובה .

    • תוכנת ריגול לטלפון נייד
      שמשון ג, משרד חקירות | 25/08/2013 16:55

      שלום,

      מכיוון שתוכנת ריגול לטלפונים ניידים היא "תוכנה שקופה" לא ניתן לזהות אותה, גם לא בחברת הטלפוניה שלך.

      התוכנה היא בלתי חוקית בעליל ומדובר בעבירה של האזנת סתר שהעונש הקבוע בחוק הנו עד 5 שנות מאסר !

      מכיוון שהתוכנה לא משאירה עקבות ובדרך כלל הטלפון המיירט הנו בעל קו טוקמן (ללא בעלים רשומים) לא ניתן לזהות את האדם שעומד מאחורי המהלך הפלילי הזה.

      במידה ובדרך לא דרך תצליחי לקשור אדם מסוים לאותה תוכנה הרי שתהא לך הזכות להגיש כנגדו תביעה.

      מכיוון שהתוכנה "יושבת" על המכשיר עצמו ולא על כרטיס ה SIM אין דרך לנטרל את התוכנה ומומלץ למכור את המכשיר ולקנות אחר.
      ניתן להמשיך ולעשות שימוש בכרטיס ה SIM הישן ללא חשש ויש להקפיד שלא להוציא את המכשיר תחת ידייך ולא להיכנס לקישורים בהודעות שמגיעות ממקור חשוד.

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.