עיקול הוא דבר שפרסומו עלול להשפיל אדם

  • עיקולים ללא סיבה.
    זיו משולם. | 20/08/2013 02:30

    א תובע את ב בהוצאה לפועל ועוד לפני נתינת אזהרה ביקש וקיבל עיקולים בבנקים ובמקום העבודה על הקרנות וכ"ו.
    ב הגיש התנגדות, קיבל אותה ובהמשך כל התביעה נדחתה!
    האם הגשת העיקולים בבנקים ובמקום העבודה מהווים לשון הרע?  (יש פה אי נעימות גדולה מאוד גם כלפי הבנקים שהנתבע עובד עימם וגם כלפי מקום עבודתו - והכל בשביל כלום כפי שנפסק בסוף).

    • עיקול הוא דבר שפרסומו עלול להשפיל אדם
      עופר בן אברהם | 20/08/2013 15:55

      ועל כן הוא לשון הרע כהגדרתה בסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע.
      אך אם הרשות לא התרשלה, אלא פעלה כדין ובתום לב, היא מוגנת (סעיף 13(9) ו- 15(2) ו- (3) לחוק).

      • תודה ושאלת המשך.
        זיו משולם. | 20/08/2013 17:12

        השאלה לא הייתה כנגד הרשות אלא כנגד התובע שלא בתום לב (עובדה שהתביעה נדחתה).
        האם בכזה מיקרה אפשר לתבוע את התובע לאחר דחיית תביעתו בתביעת לשון הרע "ללא הוכחת נזק"?
        אני מודע שכל מיקרה לגופו ובית משפט מתייחס לכל מיקרה בצורה שונה. אך האם אפשר להעריך על פי תביעות מהעבר כמה אפשר לתבוע וכמה פסקו בעבר על מיקרים דומים?
        (העובדות מאוד פשוטות: א. תבע את ב בהוצאה לפועל, הטיל עיקולים על כל מה שיכל ובסוף נפסק שלא הייתה לו שום עילה).
        יש תקדימים?

        תודה.

        • יש תקדימים לקביעה
          עופר בן אברהם | 20/08/2013 17:45

          שעיקול הוא לשון הרע, אך לא מוכר לי פסק דין, העוסק במקרה דומה לזה שאתה מתאר.
          למיטב הבנתי, אתה מתייחס למעשה לפרסום לשון הרע במסגרת הליך משפטי, שהוא חסין לפי סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע.

          • זה לא סותר?
            זיו משולם. | 20/08/2013 18:03

            מצד אחד אתה אומר שיש תקדימים שעיקול הוא לשון הרע מצד שני אתה טוען שזה חסין במסגרת סעיף 13(5)?
            קראתי את הסעיף. אני לא מתכוון על עצם פרסום העיקול במסגרת דהדיון המשפטי.
            כוונתי על עצם ביצוע העיקול על כל המשמעויות הלא נעימות במקום העבודה ובבנקים ובחברות האשראי.
            היכן אוכל למצוא תקדימים שעצם העיקול הוא לשון הרע ופסיקה על כך?

            תודה רבה.

            • ראה
              עופר בן אברהם | 20/08/2013 19:24

              ע"א (י-ם) 45661-12-10, עו"ד רזיאל גסלר נגד עיריית ירושלים.
              שים לב, שמדובר שם בעיקול לפי פקודת המסים (גביה) בגין דו"ח חניה, ולא בעיקול במסגרת הליך משפטי.

            • וגם
              עופר בן אברהם | 20/08/2013 19:37

              ת"א (שלום, ת"א) 22407/08, רונית הרפז זיו נגד ביטוח לאומי.

            • וגם
              עופר בן אברהם | 20/08/2013 19:53

              ת"א (שלום, ראשל"צ) 35526-02-10, משה חדד נגד עיריית פתח תקווה.

            • תביעה בגין הליכי סרק
              עופר בן אברהם | 21/08/2013 13:41

              הפתרון לשאלתך נמצא כנראה במסגרת עוולת הרשלנות.

              ראה:
              רע"א 1565/95, סחר ושירותי ים בע"מ נגד חברת שלום ויינשטיין בע"מ.

              ת"א (שלום, בית שאן) 348/04, שמעון זריהן ואח' נגד שלום טרבלסי.