לשון הרע בתוך המשפחה

  • לשון הרע בתוך המשפחה.
    ראובן | 16/08/2013 13:39

    אני כיום בן 25. והנה, מגיל שאדם זוכר את עצמו (7) אמי נלחמת בי באופן קבוע. כלומר, כל דבר היא מפלה אותי משאר האחים מכה אותי מכות רצח עד כדי צלקות שאפילו היום אני אומר לעצמי "את כל זה היא עשתה לי" וכו.. וחלק מהניצול לזה שאני הייתי שק החבתות שלה היא הייתה כל יום משקרת לאנשים בטלפון שאני (בתור ילד קטן ) מרביץ לה מקלל אותה שבפועל ההפך הגמור הוא הנכון והראיה לזה היא המציאות שעד היום יש לי צלקות ממנה. אולם היום כשאני בוגר יותר אז בלהכות אותי היא לא יכולה... אז היא ממשיכה אם הכפשת הקצת שם טוב שעוד נותר לי על ידי זה שהיא מדברת בתוך המשפחה עליי (50 איש) ובגללה אני מאבד ואיבדתי את רוב משפחתי המורחבת. ובעיקר אין ביכולתי שום אופציה להסביר לאדם שאני לא מרביץ ושאני לא מקלל מכיון ש25 שנה הבנאדם כל יו שומע שאני הלא בסדר ורק היום יש ביכולתי להוכיח שזה לא נכון ולהחזיר את שמי הטוב אבל אני לא מצליח לשנות משו לאדם שכל כך הרבה זמן שמע דברים אחרים... (יש עוד הרבה מה להאריך) בתודה כמובן!!!!

    • לשון הרע בתוך המשפחה
      עו"ד אבי קיסוס | 16/08/2013 15:00

      וואו, זאת שאלה קשה, מעבר להיותה שאלה משפטית, שלטעמי יש עליה תשובות ברורות בחחקיקה ובפסיקה, מדובר בשאלה מוסרית. בשאלה של האם אתה מוכן להסכתכסך גם עם אמא ובכך למעשה "לגמור" את חיי המשפחה שלך עד תום. בהנחה והתשובה לשאלה הזו היא כן אז אתה מוזמן להמשיך לקרוא, אם לא אז תסגור את התגובה שלי עכשיו.
      בתחילה אציין כי המקרה מסובך מאוד מאוד ואני ממליץ לך, במקרה הזה להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני שמבין בעניינים הללו. יחד עם זאת אני אתן לך קצת רקע בעניין;
      חוק האפוטרפסות קובע כי ההורים הם האפוטרופוסים הטבעיים של הילדים. בחוק העונשין יש קביעה כי התיישנות לעבירות שבוצעו כלפי קטין מתחילות רק מהיות הקטין בן 18, ובמקרה שבו מדובר בעבירות של מי שהוא בר סמכא כלפי הקטין אזי תקופת ההתיישנות היא ארוכה יותר, כך שלמעשה, אתה עדיין יכול להגיש תלונה במשטרה על האלימות שהיא נקטה כלפיך בהויתך קטין.
      באשר לעניין הנזיקי, אם נגרם לך נזק אתה יכול לתבוע אותה בגין הנזק שנגרם לך, אני רוצה להפנות אותך בעניין זה לפס"ד אמין נ' אמין שם היה מקרה  של אב שהזניח את ילדיו ובימ"ש פסק להם פיצוי של 300,000 ש"ח (במונחים של סוף שנות ה - 80 של המאה הקודמת). אני מניח שאם תרצה לתובע גם בגין עוולת לשון הרע תוכל לדחוף גם את זה בתביעה. בתביעה בבעוולת לשון הרע אפשר לדרוש פיצוי של עד 50,000 ש"ח אף ללא הוכחת נזק.
      כאמור לעיל, המקרה הזה מסובך מאוד מאוד, והאמור לעיל אינו מהווה יעוץ פרטני אלא רק רקע כללי וקצת הבהרות לגבי החקיקה הקיימת בעניין ואני בהחלט ממליץ בחום לגשת לייעוץ פרטני טרם הגשת התביעה.
      ברכה והצלחה