פרסום עוול מצד סוכן נסיעות

  • מותר לפרסם עוול שעשו לי? ואת השם של הפוגע? איפה מותר
    מיכל | 01/08/2013 16:54

    שלום רב. חברתי סגרה נופש דרך סוכן נסיעות. יום לאחר ששילמה את התשלום עבו הנופש יצר עימה קשרר הסוכן ודרש 2500 ש"ח נוספים שלא היו חלק מהעסקה. ייתכן ותיאלץ שלם את הסכום בהיותו "סחיטה" ממשית אך לא רוצה לוותר על הנופש אשר אותו הסוכן יבטל באם לא תשלם לו. היא רוצה לספר את הסיפור לכל מי שיסכים לשמוע ובעיני צדק רב בכך. האם מותר לה לפרסם בפייסבוק עם שם הסוכן? האם מותר לה לפרסם בפורום נוספים את המקרה בצירוף שם הסוכן? האם פירסומים כאלו יכולים להזיק לה אם תרצה לתבוע את הסוכן בתביעת השבת כספים לאחר הנסיעה? ממתינה בדריכות לתשובה, תודה.
    ואגב, באיזה פורום אפשר להתייעץ מה עליה לעשות כעת כדי שלא יבוטל הנופש הקבוע לעוד שבוע? תודה רבה

    • פרסום עוול מצד סוכן נסיעות
      עו"ד יקי רנד | 04/08/2013 12:56

      פרסום מקרה פרטי הנוגע להתנהלותו של סוכן נסיעות, כאשר במסגרת פרסום זה מצוינים פרטיו האישיים של הסוכן, חושפת את חברתך לתביעה עתידית מצד הסוכן בגין פגיעה בשמו הטוב.
      עם זאת, במידה וחברתך יכולה להוכיח את טענותיה העובדתיות, היא עשויה ליהנות מהגנת "אמת דיברתי", על ידי כך שתטען כי הפרסום בדבר הסוכן, טומן בחובו עניין ציבורי לקהל לקוחותיו הנוכחיים והפוטנציאליים של הסוכן, וכי קיים אינטרס ציבורי בפרסום המקרה, או לחלופין תוכל ליהנות מהגנת תום הלב, בכך שחיוותה דעה לגיטימית בנוגע לסוכן. כמובן שלדרך הצגת הדברים יש חלק נכבד בסיכויי ההגנה של חברתך.
      באשר לביטול הנופש, נא פני לפורום צרכנות באתר.