פרסום העלול לפגוע במשלח יד

  • הוצאת דיבה במקום העבודה
    מיקי | 22/07/2013 12:41

    ערב טוב,
    אני סטודנט ועובד למחייתי בבית מלון בתפקיד איש בטחון.
    לא מזמן הגיעו שני אורחות צעירות -לדעתי לא חצו את גיל ה20, כנראה שהן היו בטוחות שהכסף שלהן קנה גם את עובדי המלון ,בכל אופן למקרה : אותן שני אורחות צעירות ביקשו ממני עזרה באחסון חפציהם,נעתרתי לבקשתן כחלק מהשירות המקובל במלון,בנוסף הן שאלו אם הן יכולות להחליף בגדים בחדר האחסון שהוא בעצם אולם גדול שלא הייה בשימוש באותו היום,מיותר לציין שהאולם חייב להנעל ברגע שסיימתי לאחסן שם ציוד על כן ביקשתי מהן לגשת לשירותים הסמוכים מרחק של שלושה צעדים ולהחליף בגדים שם,הן התעקשו והתעקשו ולבסוף...קבלו שוב תשובה שלילית ועל כן טענו שרק יוציאו את הבגדים מהתיק וייגשו לשירותים,כמובן ברגע שסובבתי את הראש ויצאתי את האולם כדי לתת להן רגע של פרטיות להוציא את הבגדים שלהן הן החליטו לבוז לבקשתי והחליפו בגדים באולם הפתוח.כשנכנסתי חזרה לאולם הבנתי כבר שהן החליפו בגדים ובקשתי שייסגרו את התיקים שלהן וייצאו את האולם בזרירזות כי עלי להמשיך לשאר המטלות שלי.
    ברגע זה החל "קרב-מוחות" מול שני "חכמולוגיות".
    לבסוף הן יצאו את האולם והודיעו לי שהן יתלוננו עלי-עניתי להן שזה מקובל עלי והצגתי את עצמי ואת תג השם שלי...נכון לא הייתי סימפטי אליהן מהרגע בו הבנתי שהן פשוט צפצפו לבקשתי.אך לרגע לא צעקתי,קיללתי או התנהגתי בגסות.
    נגמרה המשמרת....הגיע הזמן לחזור וללמוד.
    הנה עברו להן שבועיים אולי שלוש...
    התברר שהשניים הגיעו אמש,בשעת לילה מאוחרת חזרה למלון כדי לברר מה התפתח בקשר לתלונה שלהן,הן הבינו כנראה שהתלונה שלהן לא הייתה שווה את הדף עליה נכתבה,החליטו השניים להוסיף שאני מתקשר אליהן בשעות לילה לא שגרתיות ,מקלל ומדבר בגסות וכל זאת כאשר אני מזדהה בשמי בתחילת השיחה....כביכול!
    טענה חסרת שחר ,שקרית,הזויה,רעה ופרי דמיונם של השניים!
    אוסיף ואומר שאין לי גישה אל פרטי האורחים אלא במידה וישנו חשד לגבי מי מהם וגם זאת באישור המנהל שלי.

    עפ הבנתי ,הן לא הגישו תלונה במשטרה,וכנראה שגם ההורים שלהן לא שמעו על המקרה הזה,אולי מכיוון שהוא אף פעם לא קרה.
    יצר נקמנות ילדותי ומגעיל ,מה לעשות שכסף קונה רק שירות ולא את האדם המגיש אותו.
    האם יש לי עילה לתביעה על לשון הרע? הן בכל זאת הגיעו למקום העבודה שלי וספרו את הסיפור ההזוי הזה ליותר מאדם אחד,האם עלי להגיש תלונה במשטרה?
    תודה

    • פרסום העלול לפגוע במשלח יד
      עו"ד יקי רנד | 14/08/2013 12:25

      כפי שמתואר על ידך, מדובר בעלילה אשר רקחו הבחורות, לפיה הינך מטריד אותן.
      על פניו, מדובר באמירה שקרית אשר יש בה משום ניסיון לפגוע במשלח ידך, ועל כן היא מהווה פרסום לשון הרע כהגדרתו בחוק.
      לפיכך, עושה רושם כי קיימת לך עילת תביעה כנגד השתיים.
      באשר להגשת תלונה במשטרה, הבחירה היא בידך האם להוסיף לפרשה מימד פלילי, אך בכל מקרה תוכל להגיש תביעה אזרחית ללא תלות בהליך פלילי.
      יש לציין, כי בכל הנוגע להליך פלילי, קיימת אפשרות להגיש כנגד השתיים קובלנה פלילית, המאפשרת לך להיכנס לנעלי המדינה, ולנהל את ההליך הפלילי בעצמך.