שוכר

  • זכויות שוכר
    צחי | 20/06/2012 15:36

    שלום רב,שאלתי כאן שאלה לפני מספר ימים לגבי זכויות שוכר או דייר בדירה שאינה על שמו ונעניתי ע"י עו"ד שזר תומר שהזכויות הינן של בעל הדירה אלא אם העביר אותם לשוכר/דייר. השאלה היא האם יש אסמכתא כתובה לעניין הזה ואם כן היכן אפשר למצוא אותה?  תודה רבה על העזרה

    • שוכר
      עו"ד גיא ראשין | 21/06/2012 00:01

      צחי שלום, לא ברור איזו אסמכתא אתה מחפש. ברור שמי שהוא רשום בפנקסי הזכויות השונים כבעל הזכויות בנכס, הזכות אינה נתונה לאחר אלא אם העביר אותה, ממש כפי שהשיב לך עו"ד שזר. חוק השכירות והשאילה מסדיר את היחסים שבין שוכר ומשכיר. בברכה, עו"ד גיא ראשין.

      • תודה רבה על התשובה, רק בשביל לחדד...
        צחי | 21/06/2012 01:07

        במקרה לדוגמה שמתגורר אדם שהדירה על שם אמו (והיא עדיין בחיים) האם יש לו זכויות כגון: כינוס אספת דיירים, קבלת החלטות באספת דיירים, פניה לעירייה בקשר לנכס ולבניין המגורים בו נמצאת הדירה?

        • שוכר
          עו"ד גיא ראשין | 21/06/2012 08:32

          צחי שלום, ניתן לבצע פעולות כגון אלה שהזכרת באמצעות יפוי כוח. למשל התקנון המצוי של הבית המשותף (תוספת לחוק המקרקעין) קובע כי בעל דירה רשאי לקבל החלטות באסיפה בעצמו או באמצעות מיופה כוחו. בברכה, עו"ד גיא ראשין.