שכורת שהותירה אחריה תוהו ובוהו בדירה

  • שוכרת שמסרבת לשלם בעת העזיבה
    בן | 03/05/2024 16:42

    שלום. זה קצת ארוך, אז תחזיקו חזק.

    מזה 4 חודשים מתגוררות ביחידת דיור שבבעלותי, שוכרת וביתה הקטנה. מכיוון שהציגה את עצמה כחד-הורית, באנו לקראתה ולבקשתה התעלמנו ממספר סעיפים בחוזה:

    1. איפשרנו לה לשלם בתשעה בחודש במקום בראשון.

    2. לא ביקשנו ערבים. לקחנו ממנה המחאת ביטחון במקום ממישהו אחר שיערוב לה.

    3. איפשרנו לה להיכנס לדירה ולהעביר חפצים מס' ימים לפני המועד הרשמי.

    4. הסכמנו לבקשתה לקבל את שכ"ד במזומן במקום לפדות את ההמחאות שהעבירה לנו וכו'.

    מהרגע הראשון הפרה את החוזה. לא שילמה בזמן ורק אחרי שרדפנו אחריה, שילמה בתשלומים. גם את החשבונות השוטפים לא שילמה במועדם. היא הכניסה לדירה את בן-זוגה(?!) למרות שלא היה חתום על החוזה ולא נאמר לנו דבר אודותיו. אחרי שלא שילמה לנו בזמן במזומן, הפקדנו המחאות שלה שחזרו.

    בחרנו שלא לסלק אותה למרות שעמדה לנו הזכות לפי החוזה, ולשמחתנו, לפני חודשיים, הודיעה שהיא עוזבת ושלא תוכל להמשיך להתגורר ביחידה מפאת המחיר הגבוה עבורה. למרות שלפי החוזה היא מחויבת להמציא דייר אחר במקומה שגם אנחנו נסכים עליו, אפשרנו לה להשתחרר מהחוזה וקבענו מועד מוסכם לעזיבה. הבהרנו לה שכל יום איחור במסירת הדירה יהיה כרוך בקנס. יומיים לפני תום המועד, הודיעה לנו שלא תוכל לעזוב ודרשה להישאר בדירה חודש נוסף. לא הסכמנו לבקשתה ובתקיפות דרשנו שתעזוב במועד המוסכם. היא החזיקה בדירה עוד יומיים ורק בתום היומיים האלה דאגה למובילים שהעבירו את תכולת הדירה. את המפתחות היא עדיין לא החזירה לנו וגם השאירה מס' חפצים שעדיין לא פינתה.

    כשנכסנו אחריה לדירה חשכו עינינו. דירה בת שנה, מטונפת ומלוכלכת מזוהמה שהיא לא תוצאה של שימוש סביר. אנחנו אנשים נורמטיבים וקצת נאיבים שלא מעוניינים להיגרר למלחמות מיותרות ולכן מה שאנחנו מבקשים מהשוכרת זה את הדברים הבאים:

    1. למרות שעד עצם הרגע הזה לא החזירה את המפתחות והדירה לא במצב ראוי למגורים, נחייב אותה רק עבור היומיים שהחזיקה בדירה מעבר למועד המוסכם.

    2. תשלום מלא של החשבונות השוטפים (מים, חשמל)

    3. אנחנו נצבע וננקה את הדירה על חשבוננו. השוכרת תישא בעלות חומרי הצביעה.

    4. יחידת הדיור ממוקמת בקומה השניה של הבית בו אנחנו גרים. במהלך ההובלות (ב 01.00 בלילה), גרמו המובילים לנזק בתריס חשמלי בקומה שלנו, בשעה שהשעינו עליו דברים שמנעו ממנו להסגר וגרמו לשבירתו. חשבנו שנכון שהשוכרת תישא בעלויות התיקון ותבוא חשבון עם המובילים.

    כרגע, מלבד המחאת ערבון של השוכרת אין לנו שום אמצעי לחץ. האם נכון/חוקי יהיה לפדות את ההמחאה (אם נפקיד אותה, ההפקדה תחזור בוודאות), לקחת לעצמנו את החוב על כל הסעיפים ולהשיב לה את היתרה? מה החוק אומר לגבי כל העניין? יש לכם איזשהן הצעות שלא יגררו אותנו לשנים בבתי המשפט? מעריך מאוד כל תגובה

    • שכורת שהותירה אחריה תוהו ובוהו בדירה
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/05/2024 11:34

      שלום

      השאלה מצריכה ייעוץ פרטני. יש כמובן פיתרונות משפטיים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com