הממונה על הרכוש הנטוש

  • צו הקנייה לממונה על רכוש נטוש
    יוסי | 20/06/2012 11:41

    שלום רב, ברצוני להבין מה היא המשמעות לבעל קרקע שעליו רשומה הערת הקנייה לממונה על רכוש הנטוש, האם עליו לשלם ארנונה או כל תשלום אחר על הנכס? האם ניתן לבנות על הנכס במידה והדבר תואם את התב"ע??

    • הממונה על הרכוש הנטוש
      עו"ד גיא ראשין | 20/06/2012 15:13

      שלום רב, יש לעיין בחומר שבידך. בד"כ הממונה מקנה את הזכויות במקרקעין לגוף מיישב באמצעות הסכם הרשאה לפיתוח או הסכם חכירה, והוא זה שרשאי לבנות. סמכויות הממונה באשר לרכוש פרטי מעוגנות אף הן בצו. לא ברור משאלתך האם אתה הבעלים של המקרקעין לכן יש לבדוק את מהות המקרקעין, זכויותיך בהן לפני ביצוע פעולה, שכן אם אתה הבעלים ניתן לפעול להשבת אותם מקרקעין לחזקתך. מוצע לפנות לעו"ד ולהציג את המסמכים המתאימים. בברכה, עו"ד גיא ראשין.