ביטול הסכם

  • ביטול עסקה עקב אי קבלת היתר בניה
    אורי | 19/06/2012 11:10

    שלום רב. קנינו קוטג' מקבלן על אדמת מנהל. הקבלן התחייב בחוזה לקבל היתר בניה עד 10 חודשים מחתימת ההיתר. תקופה זו עברה ואנו שוקלים את האופציות העומדות בפנינו. עד כה שילמנו 15% מהתמורה לקבלן. כל חודש שעובר גורר הצמדות של 85% מערך הנכס ולכן ההשתהות של הקבלן בקבלת ההיתרים עולה לנו בכסף רב. האם במידה ונבטל את העסקה נהיה זכאים גם לתשלום העו"ד מצד הקבלן ? (1.5% פלוס מע"מ) ? האם אנו זכאים להפרשים והצמדות עבור הסכום ששילמנו עד כה? (15%) תודה

    • ביטול הסכם
      עו"ד גיא ראשין | 20/06/2012 14:47

      שלום רב, ראשית יש לעיין בהוראות ההסכם ולהבין מהן מה סיכמתם בעניין זה. על פניו נראה כי מדובר בעניין מהותי אשר יכול ויאפשר את הביטול. ככל שתבטלו, על הקבלן להשיב לכם את כל הכספים ששולמו על ידכם. מציע לכם להיפגש עם עו"ד. בברכה, עו"ד גיא ראשין