נזקים והוצאות שנגרמו, באחריות מי ?

  • פיצוץ צינור בדירה שכורה - מי משלם?
    איריס | 24/08/2011 15:14

    המחבר מפלסטיק של צינור הניאגרה נשבר, כנראה כתוצאה מבלאי. לא הייתי בדירה כשזה קרה, וכל היום זרמו 120 קוב מים!-מי אמור לשלם עבור כל המים האלה? בעל הבית (המחזיק בבית כהשקעה ולא השקיע בתחזוקת הבית במשך שנים רבות) , או אני, השוכרת שגרה שם שנה אחת בלבד?

    • נזקים והוצאות שנגרמו, באחריות מי ?
      עו"ד טל רכניץ | 24/08/2011 16:15

      השאלה מתאימה לפורום דיני חוזים. בכל מקרה, אתייחס בקצרה: היש להסתכל בהוראות הסכם השכירות שנחתם כדי לראות אם יש התייחסות לכך. בכל מקרה הדעת נותנת, כי בגין הנזק והתיקון שנגרם מבלאי סביר, על בעל הנכס לשלם ולשאת בכך, אך מאחר והחזקה בדירה היתה של השוכר, הרי שבגין חיוב המים, על הדייר לשאת, שכן באחריותו למזער את הנזק (אלא אם יוכיח כי המדובר בשעות שלא סביר לדרוש ממנו להיות בבית באותה עת וכיו"ב). טל רכניץ, עו"ד מנהל הפורום