נכסים מלפני הנישואין ולאחריהם

  • מס שבח ונישואין
    אדם | 24/08/2011 02:20

    שלום,אני וחברתי מתכננים להתחתן. בבעלות כל אחת מאיתנו יש דירה אחת שהיא דירה ראשונה שלנו. התכנון הוא למכור את שתי הדירות לאחר החתונה על מנת לקנות דירה גדולה יותר למשפחה עתידית. האם במקרה כזה נצתרך לשלם מש שבח? מס קניה? במידה וכן נצתרך לשלם את מס השבח, האם יש חשיבות לסדר מכירת הדירות (יש פער משמעותי במחיריהן)? האם יש הבדל במיסוי בין אם מדובר בנישואין רגילים או נישואין אזרחיים?

    • נכסים מלפני הנישואין ולאחריהם
      עו"ד טל רכניץ | 24/08/2011 16:06

      אני לא סבור כי יש מקום לחשש מצידכם. אם המדובר במכירה לפני החתונה, כל אחד מכם יוכל למכור את הדירה שלו בשימוש בפטור של פעם ב 4 שנים. גם אם המדובר יהיה במכירה של הדירות לאחר החתונה, מקס' ניתן יהיה למכור את הדירה היקרה יותר בפטור של פעם ב 4 שנים, ואת הדירה הזולה יותר, בפטור לפי הוראת השעה (עד סוף 2011) בהנחה ששווייה נמוך מ 2.2 מלש"ח. לגבי רכישת הדירה המשותפת, תשלמו מס רכישה, ומאחר וזו תהיה דירתכם היחידה, תהיו זכאים למדרגות ה"מקלות", של דירה יחידה, כאמור. בכל מקרה מומלץ להיוועץ עם עו"ד בעל ניסיון בתחום לפני כל צעד שמבצעים. טל רכניץ, עו"ד מנהל הפורום