קניית דירה מיד שניה

  • רישום זכויות במקרקעין ברכישת דירה
    snow81 | 25/11/2010 21:49

    ערב טוב, זקוקה לעזרתכם, אני לפני חתימה על עסקה לרכישת דירת יד 2. הדירה הנה חלק מבניין חדש יחסית על קרקע של המנהל. הבעיה- בעבר, טרם הבניה, היתה הקרקע בבעלות 2 משפחות (נניח 1 ו- 2), משפחה מספר 1 ביצעה עסקת קומבינציה במזומן, משפחה מס' 2 ביצעה עסקת קומבינציה רגילה במסגרתה בנה הקבלן את הדירות ואת חלקן נתן בתמורה לקרקע בחזרה למשפחה מספר 2. משום שהקבלן בעסקה עם משפחה מספר 1 לא שילם מס רכישה (נמצא בהליכים משפטיים) לא אושר רישום הבית כבית משותף. אי לכך, בבואי לרכוש דירה (אחת מתוך 4) ממשפחה מס' 2, אין לי יכולת להירשם כבעלת זכויות בנכס. בנכס עדיין יהיו רשומים בני המשפחה מספר 2 על פי החלקים שלהם ומבלי שיצויין למי יש איזו דירה, ואני אוכל רק לרשום הערת אזהרה על זכותו של המוכר (אחד מבני משפחה מספר 2). חוזה המכר יכלול כמובן את כל המידע לגבי הדירה הספציפית לרבות תשריט (והסכם הקומבינציה הרלוונטי עם משפחה 2), אולם לא ברור לי אם יש די בכך- והאם הערת האזהרה חזקה מספיק בכדי להגן על הזכות שלי ולהבטיח רישומה לכשיאושר רישום הבית כבית משותף. בנוסף, ארצה לדעת האם לדעתם מי מכם ייתכן והדבר ימנע ממני לקיחת משכנתא בגין הדירה. אודה לתשובתכם המהירה...

    • קניית דירה מיד שניה
      עו"ד שזר תומר | 28/11/2010 22:30

      עסקה מאוד מסוכנת. לא הייתי נכנס לעסקה לפני שהבנק מאשר לי את הנכס הזה ספציפית וכן חוות דעת מעו"ד ביחס לסיכונים בעסקה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.