ביטול הסכם מכר

  • ביטול רכישת דירה בהסכמת הקבלן
    בני | 25/11/2010 09:47

    רכשנו את דירתנו הראשונה מקבלן. אין, ולא היתה, לנו דירה אחרת מעולם. כעת ישנם מחלוקות בינינו על טיב ורמת הגימור שהוא אמור לספק. בעוד בפרוספקט הוא רושם מילים כמו מטבח יוקרתי, דלתות יוקרתיות וכו'... בפועל כשפנינו לחברות המטבחים והדלתות הובהר לנו שמדובר בגימור פשוט ביותר. כשהפנינו לקבלן לקבלת הבהרות על הפער בין הרשום בפרוספקט למציאות הוא טוען שמבחינתו מדובר במוצרים יוקרתיים ושאם אנחנו לא רוצים אנחנו יכולים לקחת את כספנו בחזרה ולבטל את הרכישה ושהוא אפילו לא יגבה מאיתנו דמי ביטול כי לדעתו הוא יכול למכור את הדירה כיום במחיר גבוהה בהרבה מאשר שרכשנו אותה אנחנו לפני כמה חודשים. 1. האם יוקרתי הוא בעיני המתבונן או שישנם קריטריונים לכך? המפרט הטכני מרובה בתנאים של או או או או או והקבלן כמובן בחר את הסטנדרט הכי נמוך אולם עדיין כנראה שעומד בתנאי המפרט. 2. האם לא מדובר בהטעייה מכוונת שמצדיקה פיצוי? 3. האם ביטול והשבת הכספים יגרום לנו נזק ברכישת דירה אחרת מבחינת מדרגות מס רכישה שאולי יחשבו לנו כאילו כבר היתה לנו דירה (למרות שהדירה המדוברת כיום עדיין בשלבי בנייה ולא נמסרה לחזקתנו). 4. האם כספים ששולמו למס רכישה יוחזרו ע"י המדינה עקב הביטול?

    • ביטול הסכם מכר
      עו"ד טל רכניץ | 25/11/2010 21:04

      יוקרתי זהו עניין הנתון לפרשנות. מה שקובע הוא ההסכם החתום. יש לעיין בהוראות ההסכם ולבחון אם ישנה סתירה או התייחסות בהסכם גופו למצגים העולים מהפרוספקטים של הפרוייקט בין המפרט בהסכם. לגבי ביטול ההסכם מבחינת רשויות המס, ככל שייחתמו תצהירי ביטול וידווחו לרשויות המס, אין לכם כל מקום לחשש, ולמעשה תחזרו למצב טרם חתימת ההסכם, הווה אומר, תיחשבו כאילו לא רכשתם נכס, והכספים ששילמתם יושבו לידיכם בתוספת ריבית והצמדה.