שאלה

  • גדר הפרדה בין שכנים
    נועם | 10/11/2010 18:56

    אני בניתי גדר הפרדה ביני לבין שכניי (כול הגדר נמצאת בשטחי) לצורך זה נאלצתי לעקור גדר חיה של השכנים שצמחה בשטחי. הבטחתי לשכניי שבתום הבנייה אני דואג לשתול בשטחם גדר חיה חדשה(אני לא חוזר בי מהבטחתי) מאידך שכניי דורשים שאני אעשה טיח על הגדר גם בצד שפונה לשטחם. האם יש להם זכות לדרוש דבר זה? והאם יש חוק בנושא? תודה

    • שאלה
      עו"ד | 11/11/2010 11:22

      שלום, הכל תלוי במה שסוכם בין הצדדים, האם הייתה הסכמה של השכנים לעקירת הגדר החיה והאם הבטחת דברים נוספים מלבד שתילת גדר חיה על חשבונך.

      • גדר הפרדה בין שכנים
        נועם | 11/11/2010 12:52

        תודה. הסיכום בין הצדדים היה בע"פ ולא היתה הבטחה לצביעת הגדר בצד השני. הייתה הסכמה מחוסר ברירה על עקירת הגדר כיוון שהגדר נשתלה לפניי כ50 שנה כשלא היה גבול ברור בין השטחים הדבר הנוסף שהובטח לשכנים הוא החלפת מערכת ההשקיה שצמודה לגדר-ואכן החלפנו את מערכת ההשקיה לפניי מספר חודשים מה שנשאר פתוח בין הצדדים היא הגדר החיה החדשה.

        • תשובה
          עו"ד | 14/11/2010 09:37

          שלום נועם, לפי תגובתך אני מבינה שאתם מילאתם את חובתכם בהסכם בע"פ. יחד עם זאת ובלי קשר לעולם המשפט, ברור גם לך וגם לי ששכנים ושכנות טובה זה דבר שצריך לטפח ולשמור. אם ננסה לרגע לחשוב על הצד שלהם, כנראה שהם לא העלו בדעתם שהצד של הגדר שפונה אליהם לא יהיה צבוע. אפשר להסביר להם שאתם לקחתם את העלויות של בניית הגדר עליכם ולא דרשתם השתתפות, כמו כן מילאתם את הבטחתכם וכן אתם מבינים שהם לא מרוצים מהצד ה"לא צבוע שלהם". תציעו להם שהם יקנו צבע ואתם תעזרו להם (בשיתוף עמם כמובן), לצבוע את הגדר בצד שלהם. תסבירו להם ששכנות טובה היא מעל הכל. אני בטוחה שבגישה כזאת תשרה אווירה יותר נינוחה ואכפתית וניתן יהיה לפתור את העניין בלי סיכסוכים לא נעימים. שבוע טוב.