מכירת נכס בבעלות קק"ל

  • מכירת נכס בבעלות קק"ל
    vardina | 27/10/2010 13:37

    הנכס ( בדו משפחתי ישן ומיועד להריסה) רשום בטאבו ומהוון. כדי למכור אותו , מה סדר הפעולות?

    • מכירת נכס בבעלות קק"ל
      עו"ד טלי קסלר | 27/10/2010 17:52

      פנייה לעורך דין הבקיא בתחום עם כל המסמכים הרלבנטיים לנכס, ע"מ שיבדוק איזה מיסוי יש בעיסקה, אם בכלל, יכין טיוטת הסכם מכר המגינה על זכויותיכם והאינטרסים שלכם כמו שצריך וינהל עבורכם מו"מ עם הקונים.

      • מכירת נכס בבעלות קק"ל
        vardina | 27/10/2010 23:22

        מהם המסמכים הרלבנטיים למעט נסח טאבו? אישור מהמנהל שהנכס מהוון?

        • סדר פעולות במכירת נכס קק"ל
          עו"ד לירז גונן אללוף | 31/10/2010 09:09

          מכירת נכס של קק"ל כמכירת נכס רגיל. אם בנסח הטאבו רשום כי הנכס מהוון וכי אין הגבלה בירושה והעברה , רושמים ישירות בטאב (בד"כ בדירות בבנייה רוויה) אם אין את ההערה שציינתי יש לקבל את אישור המנהל לפני שנגשים לטאבו

          • נכס קק"ל
            vardina | 31/10/2010 09:17

            תודה! בנסח כתוב תאריך סיום החכירה. המוכר טוען שהנכס מהוון, אך זה לא מצוין בנסח. תודה על העזרה

            • נכס מהוון - תשובה
              לירז גונן אללוף עו"ד | 31/10/2010 09:31

              אם לא מצויין בנסח שהנכס מהוון אז יתכן שהוא אינו מהוון. עם זאת יתכן והיוונו את התשלומים לאחר הרישום, ואז פשוט צריך להביא אישור מהמנהל. עו"ד טוב יודע לבדוק את הדברים האלו, אך אם הנכס לא מהוון המנהל ידרוש דמי הסכמה (=תשלום) עבור ההעברה מהמוכר אליך. יש לסכם מי משלם את הסכום הזה. בהצלחהלירז גונן אללוף, עו"ד

              • נכס מהוון
                vardina | 31/10/2010 09:53

                תודה