ביהמ"ש לא יכבד הסכם זה. הילדים באמצעות

  • דירה תמורת מזונות
    גיל | 23/01/2010 23:01

    שלום רב, לפני כשנה התגרשתי. במסגרת הסכם שערכנו לבדנו וקיבל תוקף של פס"ד בביהמ"ש לענייני משפחה, גרושתי נשארה להתגורר עם ילדינו בדירתנו המשותפת ובנוסף הנני משלם מזונות ילדים+דמי מדור חודשיים. גרושתי מבקשת ממני לערוך הסכם חדש אשר במסגרתו לא אשלם מזונות, אלא דמי מדור בסך 800 ש"ח בלבד. ובתמורה לכך אוותר על כל זכויותי בדירתנו המשותפת ואבצע העברת הזכויות לטובתה ללא תמורה. או שכן בתמורה לויתור על מזונות. שאלתי האם קיים הסכם כזה והאם ביהמ"ש מכבד הסכם זה אשר מבטיח את קורת גג הילדים במידה לא פחותה ממזונות?

    • ביהמ"ש לא יכבד הסכם זה. הילדים באמצעות
      רחל | 24/01/2010 05:57

      אמם תמיד יוכלו לתבוע מזונות. ואתה חייב במזונות ילדיך.

    • ויתור על זכויות כנגד ויתור על מזונות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 24/01/2010 20:04

      גיל שלום, אין מניעה לערוך הסכם כזה, אולם חשוב מאוד לנסחו בדרך נכונה, כדי שביהמ"ש ישתכנע שאין פגיעה בטובת הילדים וכן תחסם הדרך להגשת תביעה עצמאית ע"י הילדים בעתיד. היוועץ בעו"ד מנוסה, כדי לוודא שהויתור נעשה בדרך שלא תפגע בך בעתיד. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה