הסכם ממון ונכסים משותפים- דיני משפחה

  • רכישת דירה של אחד מבני הזוג טרם הנישואין
    דינה | 30/11/2009 17:01

    חבר שלי מעוניין לקנות דירה לקחת משכנא ולרשום אותה על שמו בטאבו, משום שאנו לא נשואים הוא לא רושם אותה על שמי, הוא אומר שכשננשא (כמתוכנן) הוא ירשום אותה על שמי. האם הוא יכול לעשות זאת? בנוסף, לפי סעיף 5(א)(1) לחוק יחסי ממון, נכסים שהיו בבעלות אחד מבני הזוג טרם הנישואין לא יאוזנו, (כאשר הנישואין פקעו) האם משום שהנכס היה שלו טרם הנישואין במידה ונתגרש הנכס לא יהיה גם שלי? שאלה אחרונה- האם ניתן להתנות על סעיף זה ולכתוב בהסכם כי למרות שהדירה נקנתה על ידיו טרם הנישואין, מרגע הנישואין היא שייכת לשנינו?

    • הסכם ממון ונכסים משותפים- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 30/11/2009 17:45

      שלום רב אם הדירה נקנית יחד אין כל סיבה שלא תרשם על שם שניכם. אם הדירה על שמו ומכספים שלו יתכן והסיבה שעושה זאת היא כי רוצה ליצור את ההפרדה בין השלב שלפני לשלב של אחרי הנישואין, אך בנסיבות מסוימות לאחר שנים רבות יחד אפשר לבקש להכיר בשיתוף ספציפי בנכס. לגבי הסכם ממון- ניתן להתנות על הסעיף ולקבוע כי נכס מסוים יהיה בבעלות משותפת וייכנס למכלול האיזונים. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • תודה על התשובה ושוב שאלה נוספת...
        דינה | 30/11/2009 18:00

        1. אינני מעוניינת שהנכס יתפס של שנינו כחלק מחזקת השיתוף, (למרות שהיא איננה רלוונטית לאחר שנת 74 ככל הידוע לי) אני מעוניינת בכך שלאחר הנישואין זה יהיה ברור שהנכס של שנינו (מה גם שנשלם את שארית המשכנתא יחדיו) במילים אחרות אם אני רוצה שהנכס יהיה שלי לאחר החתונה האם לדעתך האפשרות הטובה ביותר היא לערוך הסכם ממון שיבהיר שממועד הנישואין הנכס של שנינו? 2. האם במידה שהנכס נקנה על ידיו בלבד לפני הנישואין והוא אשר נרשם בטאבו, לאחר החתונה אני אוכל להירשם גם כן בטאבו ? תודה רבה על התשובה,

        • תשובה
          אסף | 30/11/2009 18:41

          הסכם ממון שיאושר בבית המשפט (או בפני נוטריון טרם החתונה) בו יקבע שהדירה שייכת גם לך במחציתה יחסוך לך את הצורך לטעון במקרה גירושין כי הייתה כוונת שיתוף ספציפית וכו'. העברת מחצית הדירה על שמך ללא תמורה לאחר הנישואין היא כמובן אפשרית וממילא היא הדרך הבטוחה ביותר להבטחת זכויותיך בדירה אך יש לזכור כי היא כרוכה בתשלום מס רכישה (מופחת) וכמובן תלויה באישור הבנק למשכנתאות. בברכה, "צונזר ע"י המערכת, בהתאם להוראות סעיף 6.1 לתקנון האתר"

          • מס רכישה מופחת, מהו?
            דינה | 30/11/2009 19:10

            מהו מס רכישה זה? וכמה עלי לשלם כשאני ירצה לצרף את שמי לטאבו? (או שזהו עניין השייך לדיני מקרקעין) תודה רבה על התשובות מקווה אינני מטריחה בשאלותי הרבות

            • מיסים בהעברה ללא תמורה - דיני משפחה
              עו"ד מיקי חשמונאי | 30/11/2009 19:30

              דינה שלום, אין מס רכישה ו/או כל מס אחר, בעת העברת זכויות בנכס ללא תמורה, בין בני זוג, החיים יחד באותו נכס. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

              • אם כן מדוע עו"ד יואל אסף אומר כי יש לשלם מס מופחת?
                דינה | 30/11/2009 19:53

                אז מדוע עו"ד יואל יוסף (ראי לעיל) אומר כי יש צורך בתשלום מס רכישה מופחת, כאשר אני ובן זוגי מעוניינים לצרף לאחר החתונה את שמי (בנוסף על שמו) על הבית טאבו? תודה רבה

                • פטור ממס רכישה - דיני משפחה
                  עו"ד מיקי חשמונאי | 30/11/2009 20:38

                  דינה שלום אם תקישי ב"גוגל" - "פטור ממס רכישה" תוכלי למצוא הפניות רבות, למאמרים המסבירים את הנושא בהצלחה בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

          • תודה אבל אשמח לתשובה מעו"ד שיפמן  לת
            דינה | 30/11/2009 19:11