המשך השאלה

  • הגדלת מזונות - דחוף!!!
    *** | 29/11/2009 20:17

    שלום, תוך כמה זמן צריך להגיש כתב הגנה בתביעה להגדלת מזונות? מחכה לתשובתכם דחוף תודה

    • המשך השאלה
      *** | 29/11/2009 20:18

      וגם - מה אני עושה אם איחרתי את מועד ההגשה?

      • כתב הגנה בתביעת מזונות - דיני משפחה
        עו"ד מיקי חשמונאי | 29/11/2009 21:06

        שלום רב, כתב הגנה בתביעת מזונות (כולל תביעה להגדלה או להקטנה) יש להגיש תוך 15 יום מיום מסירת כתב התביעה לנתבע או לבא-כוחו. אם אחרת את המועד, פנה מיד לביהמ"ש בבקשה להארכת מועד של מספר ימים, כדי שתוכל להכין את כתב ההגנה. סביר שבנסיבות אלה, גם אם אין סיבה "טובה", ביהמ"ש לא ייתן פס"ד בהעדר הגנה, ויאשר את הבקשה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

        • המשך...
          *** | 29/11/2009 21:32

          האם עלי לצרף תצהיר לבקשה להאכת מועד להגשת כתב הגנה?

          • (כמעט) לכל כתב טענות בביהמ"ש לענייני משפחה יש לצרף תצהיר  לת
            עו"ד מ. חשמונאי | 29/11/2009 21:42

            • המשך
              *** | 29/11/2009 21:59

              ואם המצהיר לא בארץ כדי לחתום על התצהיר האם אפשר להגיש הבקשה להארכת מועד ללא תצהיר?

              • מצהיר המצוי בחו"ל - דיני משפחה
                עו"ד מיקי חשמונאי | 29/11/2009 22:07

                אפשר להחתימו בפני הקונסול במקום הימצאו בחו"ל, ולשלוח בפקס' ואח"כ לצרף לתיק את המקור, או להגיש בקשה מנומקת, כולל הנימוקים להעדר התצהיר, ולקוות שביהמ"ש ייעתר, למרות זאת. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

                • תודה רבה!  לת
                  *** | 29/11/2009 22:08

      • תשובה
        אסף | 30/11/2009 09:21

        שלום לך, כתב הגנה יש להגיש בתוך 30 ימים למן המועד בו הומצא לך כתב התביעה (ולא מן המועד בו הוגשה התביעה). אם אחרת את המועד, עליך לפנות לבית המשפט בבקשה להארכת המועד. תוכל לציין בבקשה כזו כי טרם שכרת שירותי עו"ד וכי אתה מבקש פרק זמן נוסף לשם הגשת כתב הגנתך. לבית המשפט יש סמכות להאריך את המועד וכמו כן סביר שייעתר לבקשתך. בכל מקרה, אל תשארי את התביעה ללא מענה, שכן בית המשפט יכול לתת כנגדך פסק דין בהעדר הגנה. מומלץ מאוד כי תפנה בדחיפות לעו"ד המתמחה בדיני משפחה לייעוץ וטיפול. בהצלחה.