תשובה

  • שלום..עזרתכם דחוף בבקשה
    שרון | 29/11/2009 13:22

    שמי שרון, אני בת 26. מתגוררת עם ההורים.יש לי ילד בן שנה ולשוה חודשים ואני אם חד הורית. אבאיו של הילד איתי ועם הילד, אך אנחנו גרים בנפרד, האב לא רשם את הילד בתעודת זהות, ולעולם לא שילם מזונות כי לא תבעתי ממנו מזונות.נכון לכרגע אני מקבלת אבטחת הכנסה כי אני מגדלת את הילד בבית כחד הורית ולא עובדת.לפני כחצי שנה ביצענו בדיקת רקמות עפ"י בקשתו של אבי הילד ומשפחתו.. אני והבחור כבר לא ביחד (לא נמצאים בזוגיות)אך יש בנינו קשר טוב בגלל הילד ואנחנו ניפגשים לפחות אחת לשבוע או אצלי או אצל משפחתו בשביל שיראו את הילד. אני נימצאת בזוגיות של כמה חודשים עם בחור מקסים, אבל הוא ערבי.מדובר בבחור רציני עובד,משכיל,שמשכיר דירה בבאר שבע. יש לו אזרחות ישראלית, הוא בעל תעודת זהות כחולה. חלא משפחתי ולא משפחתו של אבי הילד שלי לא מודעים לאהבתי עם הבחור הערבי. אני פונה אליכם בשאלה קשה שמטרידה אותי מאוד לאחרונה. האם, לפי חוק במדינת ישראל, אבי הילד שלי יכול לדרוש לקבל משמורת על הילד בגלל שהחלטתי להיות בקשר זוגי עם בחור ערבי? בגלל גזענות? לטעון שהוא לא מעוניין שהילד שלו יגדל עם אדם ערבי באותו בית מחשש שיחנך אותו חינוך ערבי מוסלמי?אני לא מתכוונת להתאסלם, ואם אתחתן עם הבחור אעשה זאת דרך נישואים אזרחיים, או אהיה מוכרת בציבור.אין בכוונתי להמיר את דתי ודת הילד שלי. שנינו נישאר יהודים. אין לנו גם כוונה לחיות בכפר, אלא בעיר גדולה ומרכזית(באר שבע). האם החוק יעמוד לצידי במקרה זה? או שמא אני עלולה ליפול על שופט גזעני ואז העניינים יסתבכו? אני לא מבינה דבר בחקיקה במדינה שלנו ואשמח מאוד לעזרתכם,לתשובתכן המקצועית או להפנייה לגורם שמטפל בבעיות אלו. תודה רבה מראש שרון

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בבאר שבע

    • תשובה
      עו"ד יואל אסף | 29/11/2009 15:11

      שלום לך, אם בידך תוצאת בדיקת רקמות המראה כי בן זוגך לשעבר הוא אבי הילד, מומלץ לך בכל מקרה וללא קשר לזוגיות החדשה לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בתביעה לקביעת המשמורת אצלך באופן רשמי ומסודר. לשאלתך בעניין הזוגיות עם הבחור ממוצא ערבי - לא צריכה להיות ולא תהא לכך כל השפעה מכל מין וסוג לעניין המשמורת ובודאי לא יהיה בכך כדי לתת לבן זוגך לשעבר, אבי הילד, "תחמושת" כדי לטעון שהוא זכאי בשל כך בלבד לקבל את המשמורת. לאב הביולוגי תעמודנה כל הזכויות (וגם החובות) שיש לכל אב ביחס לילדיו הקטינים, ואני מניח שדעתו תשמע בכל מקרה אם תבקשי להמיר דתו של הקטין, לעבור להתגורר במקום מרוחק מאוד וכו'. אגב, מדוע שלא תפעלי לקבלת מזונות מן האב הביולוגי? זו זכותך וגם זכותו של הקטין. מומלץ לך מאוד בכל מקרה ללכת להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום דיני המשפחה, על מנת שיאיר דרכך בעניין בכלל העניינים העולים מפנייתך. בברכה, יואל אסף, עו"ד *** צונזר - הפורום אינו משמש במה לפרסומת אישית *****

      • תודה רבה על היעוץ  לת
        שרון | 29/11/2009 23:50