זכויות בדירה השייכת לבעל - דיני משפחה

  • כתב ויתור בנושא משכנתא
    שולי | 29/11/2009 12:53

    אני ובעלי נשואים ומאושרים מזה כשנתיים, לפני הנישואין נחתם ביננו הסכם ממון שבו מקובל על שנינו שהבית הוא שלו עוד לפני שהכיר אותי, מאז החתונה אנחנו מנהלים משק בית משותף וגם את המשכנתא על הבית אנו משלמים מהחשבון המשותף.( יש לציין כרגע אני בהריון עם תאומים). לפני מספר שבועות בעלי ואני הלכנו להתעניין במיחזור המשכנתא כך שנשלם פחות רק שהפעם הפקידה בבנק הכניסה את הפרטים שלי ואמרה שאני צריכה לחתום על מסמך שנקרא: כתב ויתור כלפי הבנק המלווה(את מיחזור המשכנתא) אינני מבינה מה פשר המסמך הזה? כלומר מה הוא אומר ?והאם אני מוותרת על כל זכויותיי בבית שלי ושל ילדי העתידיים?מה יקרה אם אסרב לחתום עליו? ונוסף על כך מה קורה אם חס וחלילה קורה משהו לבעלי?(האם יש לי ולילדי זכות כולשהי על הבית או לא).

    • זכויות בדירה השייכת לבעל - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/11/2009 20:36

      שולי שלום, העובדה שאתם משלמים, במהלך הנישואין, תשלומי משכנתא, מהווה עילה טובה לרישום חלק מהזכויות בדירה על שמך, והדבר גם יבטיח כי אם חלילה יקרה לבעלך משהו, הבית בחלקו יהיה בבעלותך. לגבי כתב הויתור - יש לבחון מהו הנוסח המדויק, יתכן שמדובר בויתור על זכויות של דייר מוגן, במקרה שהמשכנתא אינה משולמת והבנק מוציא את הנכס למכירה. שוב - חשוב לקרוא את הנוסח. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה