תשובה

  • רישום אבהות במשרד הפנים
    נמח | 29/11/2009 12:11

    שלום רב יש לי חברה כבר קרוב לשנה ולה ילדה בת שנתיים וחצי מגבר נשוי שהתנער מאבהותו. חברתי ביקשה לאחרונה שאבצע רישום אבהות במשרד הפנים למרות שאני לא האב הביולוגי. אך במשרד הפנים השיבו שהרישום אינו פשוט כל כך וצריך צו בית משפט אם הילד הוא מעל גיל שנה. שאלה: מה ההליך הנכון לרישומי כאבא? בנוסף יש לי חששות אישיים ואינטימיים מכל ההליך. למשל :מה הן החובות שלי לאחר רישום אבהות במשרד הפנים? ובנוסף- האם ניתן לבקש להחזיר את הגלגל אחורה אם אתחרט יום אחד- כלומר להסיר את הרישום לאבהות באחד הימים.

    • תשובה
      עו"ד יואל אסף | 29/11/2009 12:42

      שלום לך, לא ברור משאלתך למה הכוונה שהאב הביולוגי התנער מאבהותו. מכל מקום, מה שאתה שאול עליו הוא הליך המכונה "אימוץ קרובים" ובמילים אחרות - אתה מבקש לאמץ את בתה של חברתך. זהו הליך המתבצע בבית המשפט ואכן אינו מובן מאליו - צריך לבדוק היכן האב הביולוגי, האם ניתן לאתרו, מה עמדתו בעניין (אם הוא קיים) וכו', והכל ייבדק לאור עיקרון "טובת הילד". אם יאושר האימוץ, עליך לדעת כי הוא בלתי הפיך. את הופך להיות אביה החוקי של הילדה לכל דבר ועניין. בעתיד, אם תפרדו, תהיה חייב במזונותיה כמו לילדיך הביולוגיים. כמו כן, הילדה תירש אותך לאחר מותך כשאר ילדיך הביולוגיים. מדובר בצעד רציני ביותר, המצריך מחשבה ובעיקר נכונות אמיתית ובשלות אישית למהלך כולו.

    • אבהות ואימוץ - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/11/2009 20:24

      שלום רב, כדי לרשום את האבהות עליהם לפנות לביהמ"ש, אולם ביהמ"ש ידרוש בדיקת אבהות, כדי לרשום את האבהות. במצב זה, כיוון שאתה אינך האב הביולוגי, יהא עליכם לפנות להליך של אימוץ, בו יעורב גם האב הביולוגי (היה ויוצהר מי הוא). מומלץ מאוד שבטרם תנקטו בפעולה רשמית כלשהי, תיוועצו בעו"ד, כדי לא לבצע שגיאה בלתי הפיכה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • המלצה על עורך דין חיפאי?
        jokop | 30/11/2009 16:42

        תודה רבה על התגובות האם אתם מכירים עורך דין חיפאי בעל התמחות בנושא? מה עלות מפגש שכזה?