בי"ד או בימ"ש

  • בית דין רבני או בית משפט לעינייני משפחה
    עדן | 08/11/2009 23:47

    אנו מסכמים הסכם ממון. רציתי לדעת מה עדיף לי בתור בחורה ומה ההבדל בית דין רבני או בית משפט לעינייני משפחה.

    • בי"ד או בימ"ש
      עו"ד מיקי שיפמן | 09/11/2009 22:02

      שלום רב רוה האנשים שתדברי איתם ידקלמו את הסיסמא הידועה שלנשים טוב בבימ" שולגברים טוב בבי"ד. לאור פסיקות עקרוניות שניתנו בשנים האחרונות לא אמורים להיות הבדלים בפסיקה בענייני בני זוג, אך בכל זאת ביה"ד נוטה לפסוק ברוח ההלכה מה שעשוי לגרור שינויים בפסיקה. כך למשל, על אף שבג"צ קבע שאישה שבגדה בבעלה לא תפסיד את זכויות הרכוש שלה, מוכרת פסיקה מאוחרת לבג"צ הזה שהתעלמה ממנו ובכל זאת פגעה בזכויות האישה. לסיכום, כדאי להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בדיני משפחה בטרם נקיטת צעד כזה או אחר. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר