חתימה על ויתור של בנות על הירושה - דיני משפחה

  • צו קיום ירושה
    סימה | 23/08/2009 01:37

    הורי עשו צוואה הדדית אחד מוריש לשני ולאחר מותם הם מורישים לילדים, (2 בנות ובן) אימי נפטרה לפני כחצי שנה, כעת אבי רוצה לעשות צו קיום ירושה פתחנו תיק בבית הדין הרבני, (בעוד שבועיים יתקיים דיון)לפי בית הדין הרבני הבנות לא יורשות והתבקשנו לחתום על ויתור חלקנו לטובת אחינו, ואחינו מקנה את הזכות לאבינו, אם אנחנו לא יורשות מדוע התבקשנו לחתום על ויתור? האם אנחנו הבנות מאבדות את זכותינו לירושה בבוא היום בגלל הויתור? למרות שאנחנו רשומות בצוואה. מה עלינו לעשות כדי להיות חלק מהירושה כפי שרשום בצוואה של הורינו? האם כדאי להמשיך בתהליך עם בית הדין הרבני או לפתוח בבית דין אזרחי?. תודה

    • חתימה על ויתור של בנות על הירושה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/08/2009 12:25

      סימה שלום, עפ"י דין תורה אמנם הבנות אינן יורשות, אולם כיוון שבמדינ ישראל גובר חוק הירושה על דין התורה, היה והבנות מסרבות לחתום על הויתור, חייבים לפסוק עפ"י חוק הירושה. במקרה שלכם הדבר אינו משמעותי, כי ממילא עפ"י הצוואה, אביך הוא היורש את מלוא עזבונה של אמך, ולכן בהנחה שאחיך יקנה את זכותו לאביך, יקוימו למעשה הוראות צוואתה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים