עיכוב יציאה מהארץ - דיני משפחה

  • טיסה לחו"ל
    אמא של שתי מלאכיות | 08/06/2009 13:55

    שלום אני גרושה וילדיי בחזקתי [משמורת שלי בלבד]. אני מעוניינת לנסוע לחו"ל עם שתי בנותיי במהלך החופש הגדול ,כמתנת בת מצווה של ביתי הבכורה ולקחת גם את הבת הצעירה בכת 8. הגרוש שלי חתם על הנפקת דרכונים לבנותיי ויש לי דרכונים בשבילן, שאלתי היא האם אני צריכה להביא אישור בכתב ממנו או משהו בדומה לזה בזמן שאני טסה איתן,כדי שלא יהיו לי הפתעות ברגע האחרון.... בתודה על העזרה

    • עיכוב יציאה מהארץ - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/06/2009 23:02

      שלום רב, אם תהיינה "הפתעות" בנמל התעופה, אף מכתב לא יעזור שכן העיכוב יהיה בצו ביהמ"ש, שאפילו אם היה זה בעלך לשעבר שביקש את הצו והוא זה שייתן בידייך מכתב שהוא מסכים ליציאת הבנות, אין בכוחו לבטל את הצו. הצו יבוטל רק ע"י ביהמ"ש. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • הבהרה
        אמא שלשתי מלאכיות | 09/06/2009 06:40

        חלילה וקרה והוא הוציא צו שכזה, אני לא הייתי אמורה לקבל מכתב רשום על כך בזמן שהוא עשה זאת?או שיכול להיות מקרה כזה שרק בשדה התעופה יתברר לי הדבר? יש דרך לברר זאת לפני שאני קונה כרטיסי טיסה? תודה על התגובה המהירה

        • צו עיכוב יציאה מהארץ - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 10/06/2009 18:13

          שלום רב, לעיתים קרובות, תלוי בנסיבות, ביהמ"ש מורה למבקש הצו במעמד צד אחד להמציא את הבקשה וההחלטה לצד השני בתוך 48 שעות. מכאן שאם הוא הוציא את הצו בדיוק ביום בו את האמורה לצאת מהארץ, יש סיכוי שהצו עודכן במשטרת הגבולות אך עדיין לא נמסר לך על כך. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים