כמה תשובות

  • כמה שאלות
    שיי | 24/05/2010 21:20

    יש לי תיק תאונת דרכים אצל עו"ד אבל הוא לא מטפל בעיניין תביעה לשירותים מיוחדים מול הביטוח הלאומי מטעמים אינטרסנטים שקשורים לפיצוי בתיק.האם זה נכון ללכת לעו,ד נוסף שיטפל רק בסוגיית השר'ם? 2.כמה זמן ניתן למומחה מטעם בית המשפט להמציא את חוות הדעת?עברו כבר 4 חודשים והוא אומר שלא הספיק ואולי עוד חודש יהיה מוכן. 3.האם לאחר שנתיים מיום התאונה אפשר לבקש תשלום תכוף?

    • כמה תשובות
      עו"ד רועי אייל | 25/05/2010 12:38

      לשאלותיך: לעניין שירותים מיוחדים - אני מבין שנקבע לך נכות כללית בשיעור גבוה - שמזכה בשרותים מיוחדים - במצב זה אם לא תפנה לביטוח לאומי יבוצע ניכוי רעיוני בתביעתך לפי חוק הפלת"ד ולכן את חייב לפנות בתביעה (גם החלטה שדוחה את תביעתך לשר"ם טובה לך בתיק תאונת הדרכים). לעניין מומחה בימ"ש: תן לו את הזמן שהוא צריך - לא כדאי ללחוץ עליו אלא אם יש חריגה קיצונית ללא שום הצדקה. 4 חודשים זה סביר ויכול גם יותר. 3. לעניין תשלום תכוף - אם אתה מדבר על תביעה לשירותים מיוחדים כנראה שאתה מקבל ק. נכות כללית - כך שאתה מקבל כספים. חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי אין לפסוק תכוף כעבור שנתיים אלא מנימוקים שיירשמו - דהיינו תוכל לקבל אם יש טעם ממשי לכך. בהצלחה. ,

      • בבקשה תשובה מוסמכת
        שיי | 25/05/2010 20:08

        לפי תשובתו של עו,ד אייל נכות כללית גבוהה מזכה בשר"ם .האם זה נכון? נאמר כי דחיית שר"ם זה טוב לתיק הפלת"ד מה הכוונה? אכן אני מקבל קיצבת נכות כללית 2300 שח זו ההכנסה היחידה שלי האם על סמך זה ניתן לבקש תשלום תכוף גם אחרי שנתיים?

        • תשובה מוסמכת
          roeieyallaw | 27/05/2010 22:18

          כפי שציינתי בתשובתי המקורית נכות ליתר דיוק: נכות פחותה מ 60% רפואית לא תזכה בשר"ם. לא נאמר כי דחיית שר"ם "טובה לתיק" נאמר כי באם תגיש תביעה ותדחה - לא יהיה ניכוי רעיוני (כמו שיתכן ויהיה אם כלל לא תגיש תביעה). לעניין התכוף - אם תוכיח בבימ"ש שיש לך צרכים ו/או הוצאות מחיה ו/או הוצאות הקשורות בתאונה המחייבות תכוף תוכל לקבל תכוף גם אחרי שנתיים.