פיטורי אם חד הורית

  • תלונה במקום עבודה שגרמה לפיטורים
    שיר | 29/03/2010 01:44

    שלום רבהנני אם חד הורית לילדה בת 9 עד לאחרונה עבדתי בחברה מסוימת שם מאוד הוערכתי על ידי המנהלים שלי ,קיבלתי בונוסים יפים, שכר נאה וגם ,הכי חשוב, תמיד הלכו לקראתי באשר לשעות עבודה, בהתחשב במצבי.( בת שלי נולדה חולת אסטמה בדרגה בינונית עד קשה). השאלה היא כזו. אביה לא בקשר איתה וגם בשנתיים האחרונות אני בקושי רב גובעת מזונות באמצעות לשכת הוצל'פ ,דבר גורם לי לתיסכול עמוק ואיבוד זמן הפנוי. אותו אדם, לאחרונה החליט לבלבל בית משפט והציג את פרטי מגוריו הלא נכונים. במקום עבודתי מטעם מילוי תפקידי ( לא רוצה לציין מה הוא) הייתי רואה את כול הפרטים של הלקוחות של אותה חברה וכמובן בדקתי את שלו בהיותו נמצא ברשימה. יש לומר שאדם הזה פשוט אובססיבי כלפיי והשטמתות מתשלום המזונות זו אינה אלא התעללות בי,כיוון שיש לא כסף לשלם-הוא בעל עסק מצליח כבר 20שנה ,גר באיזור יוקרתי וכו'. לפני כשנה הוא התחתן ,אישתו החדשה מעודדת אותו מאוד לא לשלם לנו( היא אישה ערירית בשנות 40 לחייה ומשטפת איתו פעולה בכול הקשור "תכסיסים" שלו כלפיי(פה הוא פשוט געון). נודע לו במקרה שנעשתי "בלשית" וביררתי את פרטי הכתובת הנכונה שלו על מנת לגבות מזונות, והוא בלי להניד עפעף הגיע למקום עבודתי והתלונן שנכנסתי לפרטים שלו שאני מטרידה אותו.... בקיצור -פיטרו אותי כאשר במנהלה מביאים "אימפטיה גדולה" לסיטואצייה בה נקלעתי ותו לא. אין צורך שאתאר כאן את מה שעובר בימים האלה עליי . הוא ממשיך להתחמק מתשלום  המזונות וזה ,כמה מבחיל, ביודעין שפוטרתי בשל תלונתו.האם אוכל לתבוע נזיקין ,שאותם למותר לתאר לי במשפחה הקטנה שלי, לי אין כול נכסים, אוטו ,אני גרה אצל אמי בדירתה בת 2.5 חדרים תודה בכול אופן

    • פיטורי אם חד הורית
      עו"ד יקי רנד | 31/03/2010 16:09

      שיר שלום רב, איני בטוח כי תביעת נזיקין היא הפתרון המשפטי המתאים לסיטואציה הקשה אותה אתה מתארת. בסופו של דבר, מדובר בגרושך אשר לא נושא בדמי מזונות, וזהו תפקידה של לשכת ההוצל"פ לאכוף כנגדו את חיובי המזונות, ובמקביל עלייך לבדוק האם תוכלי לקבל מזונות מהביטוח הלאומי. נסי בענין זה לפנות לפורום הוצל"פ באתר. באשר לפיטורייך ממקום העבודה, אם אכן הם נובעים מפנייתו של גרושך אשר דיווח כי עשית שימוש במאגר המידע הקיים בחברה שלא כדין, הרי יתכן והמעביד רשאי בנסיבות אלו לפטרך, וזאת במנותק מהבוז אשר ניתן לייחס לגרושך על דרכו להרע לך. נסי בענין זה לפנות לפורום דיני עבודה באתר. יתכן ויש אף מקום לפנות ללשכת הסיוע המשפטי, ובמידה ותימצאי זכאית לסיוע, תוכלי לנסות לאכוף את תשלום המזונות על גרושך.

      • תודה  לת
        שיר | 31/03/2010 23:43

        • קשה להשלים עם זה שמעשה הנוראי כזה יצא לו בלי להענש
          שיר | 31/03/2010 23:49

          ביחס גביעת מזונות דרך לשכת הוצל'פ כבר כתבתי כאן שאכן כול חצי שנה בארך, יוצא לי סופסוף לקבל משהו ממנו ,אך הטירחה זו גורמת לי לאפיסת כוחות כיוון שבין תאורתי למעשי אצלהם, בהוצל'פ, יש פער גדול, מי שעוסק בלגבות מזונות דרכם יודע. תודה בכול מקרה