לשון הרע

  • לשון הרע - תצהירים ועדות
    אליהו חרמון | 27/03/2010 19:51

    1. כשאני תובע בלשון הרע על פרסום בעיתון, האם נטל ההוכחה היא על הנתבע. כלומר, האם עו"ד דינו של הנתבע צריך לזמן אותו לחקירה ראשית או שאני צריך לזמן אותו? 2. בתצהירים לפני משפט מה צריך לכתוב? עיקרי כתב התביעה, פרוט המסמכים? מה עוד?

    • לשון הרע
      עו"ד יקי רנד | 31/03/2010 15:50

      אליהו שלום, אתה שואל מספר שאלות ספציפיות אשר רלוונטיות להליך אותו אתה מנהל, ועל כן קשה להשיב לך ללא היכרות עם התיק על בוריו. באופן עקרוני, עליך הנטל להוכיח את דבר הפרסום ע"י הנתבע, אשר לטענתך מהווה לשון הרע ע"פ הגדרות החוק. על הנתבע הנטל להוכיח כי חלות בעניינו אחת ההגנות הקיימות בחוק, לרבות "אמת דיברתי" וכיו"ב. במידה ואתה יכול להוכיח את דבר הפרסום בעיתון אשר היווה לטענתך לשון הרע, הנטל עובר לנתבע להוכיח כי לא פרסם ו/או אין מדובר בלשון הרע ו/או כי חלות עליו אחת ההגנות, ועל כן, היעדר התייצבות מטעמו ו/או העדר תצהיר פועל לרעתו, וסולל הדרך לקבלת התביעה. באשר לתוכן התצהיר, עלייך לפרט את המסכת העובדתית הידועה לך והנוגעת לתביעה, אשר עליה תיקרא להעיד ע"פ דרישתו של הנתבע. יש להפנות למסמכים רלונטיים בתצהיר. יש לפרט את ראשי הנזק אשר נגרמו כתוצאה מהפרסום, הממוניים והלא ממוניים, לרבות עוגמת הנפש אשר הוסבה לך.