חוקיות יבוא מקביל

  • חוקיות ייבוא מקביל פרוצדורה במכס
    ג'ורג לוקאס | 31/08/2010 18:15

    שלום רב,אני מעוניין לייבא בצורה מקבילה מוצר שכבר קיים בארץבאופן חד פעמי .(אלף יח' משהו בסגנון) השאלה הזאת מעסיקה הרבה יבואנים במיוחד במקרים רגישים בהם במקביל לייבוא המקביל אני עובד גם עם היבואן בארץ שנגמרה לו הסחורהוכתוצאה מזאת אין לי ברירה בשל שכירויות גבוהותלייבוא מוצר שהוא הלחם של העסק.(כשיהיה לו סחורה אני אמשיך למשוך ממנו אפילו התחייבתילרכישה עם פרישה על כמה מאות אלפי דולרים)בכל אופן, השאלה אם אני מביא אתה המוצר לארץתהליך הזיהוי אם מדובר במוצר אמיתי או לא הוא מורכביש שמועות שאומרות שמזמנים את היבואנים המורשיםשמבקשים לחקור את מקור המוצר כדי לאמת את אמיתותהמוצר. ובצורה הזאת לחשוף את זהות היבואן.(שאסטרטגית זה לא חכם להחשף בסיטואציה כזאת לא נעימה)מצד שני אנלא יכול להפסיד בית.(זה מה שאני מפסיד)אני אשתדל למקד את זה.מה בעצם כולל הליך הזיהוי של אמיתות המוצר?(שהמוצר לא מזויף והוא מקורי)הרי ברור שהמכס לא יכול להחזיק מומחה לכל מותג ומותגמה הוא ההליך? איזה דקומנטים אם בכלל מתבקשים בייבוא מקביל, והאם הדוקומנט עשוי לטרפד עסקה?(אם אני מבקש מהיצרן ואני לא היבואן המורשההוא יכול לא להסכים למכור לי בגלל הבקשה המוזרה)קיצור סרטיםמקווה שתוכלו לעזור לי

    • חוקיות יבוא מקביל
      מ.ב | 02/09/2010 09:25

      אתה צודק שהמכס לא מחזיק מומחים משלו לבדיקת זיופים אך לאנשי המכס יש כלים ראשוניים להחליט אם יש חשד לזיוף או לא. במקרה בו עולה חשד לעבירת קניין רוחני ע"י היבואן המכס פונה ליבואן הרשמי המוכר בארץ או לנציג של החברה בעלת הסימן הרשום. אני רוצה להדגיש שמדובר רק על מוצרים שנושאים סימן רשום במשרד המשפטים. במקרה שעולה החשד המכס פונה לנציג החברה בעלת הסימן הרשום לדוגמא ויאגרה מזויפת " להיט גדול במכס" המכס יפנה לחב' פייזר בעלת השם הרשום שנציגיה יושבים בהרצליה. פייזר תתבקש להפקיד ערבות בנקאית על מנת להבטיח למכס שבמידה ויתברר כי המוצר אמיתי והיבואן יתבע את המכס על נזק שנגרם לו בגין העיכוב, הערבות תכסה את עלויות התביעה. במקביל המכס שולח דוגמאות מבמשלוח לחב' פייזר ומבקש חוות דעת ומסמכים שמאשרים שהיא אכן בעלת הסימן הרשום. לאחר שמתברר כי מדובר במוצר מזויף פונה חב' פייזר למכס ומבקשת את פרטי היבואן על מנת לתבוע אותו בתביעה אזרחית בבית משפט. המכס מעכב את טובין עד להחלטה בנושא אם להשמיד או להחזיר ליבואן.