חברות בחול

  • מדינות עם מקלט מס
    לב | 17/07/2010 13:48

    מעניין אותי אם הבנתי את התמונה נכון ואבקש הבהרה אם אני טועה... בעל חברה שלא מעוניין לא לשלם מס בארץ מקים חברה באחת ממדינות עם ממקלט מס ואז ההכנסות שלו עוברות לשם אבל איך בעצם הוא משתמש בכסף שמופקד לו בחשבון בנק?, האים זה חוקי אחריזה להעביר אותו לארץ ואז לשלם כנראה מס מופחת? והאים כאשר הוא עושה הצהרת הון זה בסדר לציין שיש לו חשבון בנק בחול עם סכוםX ואז נגיד לקנות בסכום הזה נדלן בארץ וזה חוקי?... תודה רבה!, והאים הוא חייב בדיווח לארץ על הכנסות שהיא לו בחול? וכו... תודה רבה! אשמח גם לקישורים בנושא ...

    • חברות בחול
      סלי אילון, רו"ח | 17/07/2010 23:29

      לעיתים קרובות חברות כאלו יהיו חייבות מס בארץ. בכל מקרה בעת שיביא את הכסף לארץ, הוא יתחייב עליו במס. רווח מנדלן בארץ חייב במס גם אם הבעלים הוא חברת תושבת מקלט מס. אם את/ה מתכוון לפעול בחול אני מציע שתגש/י ליעוץ אצל מומחה מס.