צו חיפוש בבית

  • האם חייב צו מבית משפט על מנת לערוך חיפוש בבית?
    נדב | 26/11/2011 00:06

    האם צריך צו מבית משפט כדי שיוכלו לעשות אצל אדם חיפוש בבית?

    • צו חיפוש בבית
      עו"ד טל פינק שליש | 27/11/2011 09:40

      התשובה חיובית. אין לאדם זכות להיכנס לביתך ללא אישורך, אלא אם הוא נושא צו שיפוטי. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

    • חיפוש בלא צו
      עופר בן אברהם | 27/11/2011 23:11

      סעיף 25 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) קובע: "שוטר רשאי, בלא צו חיפוש, להיכנס ולחפש בכל בית או מקום אם - (1) יש לשוטר יסוד להניח שמבצעים שם פשע, או שפשע בוצע שם זה מקרוב; (2) תופש הבית או המקום פונה לעזרת המשטרה; (3) אדם המצוי שם פונה לעזרת המשטרה ויש יסוד להניח שמבוצעת שם עבירה; (4) השוטר רודף אחרי אדם המתחמק ממעצר או נמלט ממשמורת חוקית". וסעיף 28 לפקודת הסמים המסוכנים מוסיף: "(א) סמכויות שוטר לפי סעיף 25 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969, יהיו נתונות לו גם לעניין עוונות לפי פקודה זו ["עוון" הוא סוג עבירה פחות חמור מפשע; על סיווג עבירות ראה סעיף 24 לחוק העונשין, עב"א]. (ב) מבלי לפגוע בסמכות הכללית הניתנת לשוטר לערוך חיפוש, רשאי שוטר לערוך חיפוש בלא צו חיפוש: (1) בכל רכב - אם החיפוש דרוש לצורך קיום הוראות פקודה זו; (2) על גופו של אדם כאמור בסעיף 22 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969, אף אם לא עצר אותו, אם יש לו יסוד סביר להניח שאותו אדם נושא עמו שלא כדין סם מסוכן... "(ה) לפני תחילת חיפוש לפי סעיף זה באדם או ברכב, יודיע המחפש לאותו אדם או למי שנמצא ברכב באותה עת את מטרת החיפוש; החיפוש ייעשה ללא שיהוי מיותר; חיפוש אצל אשה לא ייעשה אלא בידי אשה. "(ו) נעשה חיפוש לפי סעיף זה, תיערך רשימת הדברים שנתפשו; הרשימה תיחתם בידי המחפש ובידי מי שהחיפוש נערך בכליו או בגופו;נערך החיפוש ברכב, במטען או בטובין, תיחתם הרשימה בידי מי שמחזיק בהם בזמן החיפוש; העתק הרשימה החתומה כאמור יימסר למי שחתם עליה לפי דרישתו".