תביעת ביטוח

  • ניסוח תביעת ביטוח
    ידיד | 28/02/2011 11:07

    בתביעת ביטוח סיעוד ובכלל, כשהמבוטח נפטר, האם הבת רשאית לתבוע את הכספים המגיעים למנוח? ואם כן אז כיצד מנוסח כתב התביעה בפרק "התובעים", האם יש צורך בצוואה/אישור אפוטרופוס או מסמך כלשהו?

    • תביעת ביטוח
      עו"ד יקי רנד | 28/02/2011 16:43

      יש לעיין בפוליסה ולבחון מיהו המוטב על פיה. האם בן זוג, הילדים וכו'. במידה והבת היא המוטב ע"פ הפוליסה, הרי שיש לצרף תעודת פטירה, והעתק הפוליסה.

      • תביעת ביטוח2
        ידיד | 01/03/2011 13:49

        זאת הנקודה בדיוק, לא הוסכם בפוליסה על מוטב כלשהו אחר. האם כדי לתבוע בשם העיזבון אני צריך להמתין עד קבלת צו צוואה? או לחילופין במידה והבעל של המבוטחת עדיין חי, האם הוא המוטב האולטמטיבי ובשמו צריך לתבוע?