תמא ואיחוד

  • תמא ואיחוד וחלוקה
    mkorkidi | 13/03/2013 13:48

    אבקש עזרה בהתייחסות לשני בתים שאםשר לבצע עליהם תמ"א 38. יש נסיון של יזם לאיחוד וחלוקה של שני המגרשים וכך לקבל אחוזי בניה נוספים. הייזם מוכן לתת רק את המתחייב על פי התמא, ולא לחלוק את תוספת אחוזי הבנייה. שבדקתי- הבניין שלי יכול לקבל את אותם תנאים גם ללא איחוד וחלוקה. (אפילו יותר "טובים" בהנחה של אותו גודל, אבל שלושה כיוונים במקום שניים, כשיש מכמות הדירים בבנין) . אני מבין שאם יש רוב מסוים (וכגרע יש) אני לא יכול להתנגד. נאי לא מתנגד לבצע תמא על הבניין שלי בלבד). השאלה היא האם אני יכול להתנגד לאיחוד וחלוקה? אודע לעצתכם.

    • תמא ואיחוד
      עו"ד אילן הלוי | 14/03/2013 10:25

      אני מניח שאתה מתכוון רק לאיחוד ולא לחלוקה. היזם רוצה לאחד מגרשים כדי שביחד הוא יקבל למגרש המאוחד יותר זכויות בניה מאשר היה מקבל לשני המגרשים בנפרד. יתרון נוסף הוא יתרון תכנוני - אפשר להעמיד את הבנין החדש בצורה טובה יותר על המגרש המאוחד, אפשר לנצל מרתף חניה משותף וגם כניסה משותפת לחניה ועוד. יכול להיות שמבחינת זכויות בניה אתה לא מרוויח אבל בטוח שמבחינה תכנונית אתה נהנה. בכל מקרה - מציע שתדבר עם היזם ותבקש ממנו להסביר לך מה בדיוק הרווח של הבנין שלכם באיחוד כזה. אם לא תשתכנעו אז אין עליכם חובה ללכת למהלך של איחוד. אילן הלוי, עו"ד מנהל פורום תמ"א 38