האם עלי להשתתף בשיפוץ הרחבה שלא עשיתי?

  • האם עלי להשתתף בשיפוץ הרחבה שלא עשיתי?
    נעמה | 18/03/2024 16:02

    שלום,

    בבנין שאנחנו גרים בו עשו לפני שנים רבות

    הרחבה והוסיפו לדירות עוד חדר.

    אנחנו קומת קרקע וההרחבה לא בוצעה בדירה שלנו. ההרחבה שעשו שאר הדירות עומדת על עמודים.

    מול הדירה שלנו נוצר חלל ריק עם עמודים תומכים שאנחנו לא עושים בו שום שימוש כמובן.

    כעת, נראה שנעשתה עבודה לא איכותית וקונסטרוקטור קבע שיש לחזק את העמודים.

    האם אנחנו צריכים להשתתף בעלות החיזוק הזה?

    תודה מראש

    • האם עלי להשתתף בשיפוץ הרחבה שלא עשיתי?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/03/2024 13:29

      שלום נעמה,

      אם קיימים מסמכים כגון הסכם בין הדיירים לעניין ההרחבה - כדאי לבדוק אם היו שם התחייבויות של הדיירים שהרחיבו את דירתם לעניין שיפוצים או תיקונים בהרחבה בעתיד.
      אם היתה התחייבות כזו - יש לחייב רק את מי שהרחיבו בעלויות החיזוק.
      בהעדר התחייבות כזו ואם העמודים מוגדרים רכוש משותף יהיה עליך להשתתף בהוצאות החיזוק.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com