חזקת השיתוף - ידועים בציבור

  • זכאות בעת פרידה פרק ב
    יעל | 29/08/2023 08:12

    שלום

    אשמח להבין מה זכויותי אנחנו בזוגיות פרק ב האם מלבד היותנו ידועים בציבור חלה עלינו הלכת השיתוף?

    חיים יחד ללא הסכם ממון מזה 12 שנים

    ב 3 שנים הראשון הוא גר בדירתי מאחר והיה בהליך גירושים מורכב לא ביקשתי והוא לא הציע לשלם מאום

    לאחר 3 וחצי שנים מכר את דירתו עזרתי לו למצוא את הדירה אותה רכש ובה אנחנו גרים כ 9 שנים.

    לאורך השנים מאז שעברנו לגור בדירתו כל כספי השכירות שנכנסו מהשכירות של דירתי הלכו לטובת הבילויים המשותפים במשך 5 שנים לפני 4 שנים הוא פתח חשבון על שמו אליו הפקדתי את כל השכירות שקיבלתי ומאז כל התשלומים של הדירה וכל הוצאה שהיא שיש כולל קניות בסופר יוצאים משם כך שלמעשה הוא חי ממש על חשבוני לא מוציא שקל.

    היום אני רוצה לסיים את מערכת היחסים שכן התנהגותו מחפירה לא מוכן לעשות עבורי מאום ורק מוצץ את הכספים שלי. נאמר לי שאני זכאית להגיד שהיתה לי כוונת שיתוף בדירה ובכלל שיש לי זכויות במה שצבר. הוא צבר הרבה חסכונות בשנים המשותפות ואני כל כספי הלכו למשותף

    אודה לתשובה

    • חזקת השיתוף - ידועים בציבור
      עו"ד אורית אוחנה | 05/09/2023 12:45

      שלום יעל,

      חזקת השיתוף היא הכלל המשפטי המסדיר את חלוקת הרכוש בין ידועים בציבור בעת פרידה. אכן, כל מה שנצבר בתקופת השיתוף, צריך להתחלק שווה בשווה, אלא אם הוחרג בהסכם בין הצדדים.

      במקרה שלך, לפי תיאור הנסיבות, נראה, לכאורה, כי הראיתם כוונת שיתוף בשתי הדירות, בפרט העובדה שאתם גרים 9 שנים בדירה שלו ומשתפים כספים. על כן, לכאורה, כל מה שנצבר בתקופת השיתוף, צריך להתחלק ביניכם. אך, יש ללמוד את נסיבות המקרה שלך לעומקם, כדי לבחון אם אינו נופל בחריגים. אנא התייעצי עם עו"ד לדיני משפחה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com