סוגיית הסעת הילדים בהסכם הגירושין

  • חיוב האב בהסעת ילדיו ברכבו לשהות בסופי שבוע
    משה | 27/08/2023 14:24

    שלום,

    התגרשנו לפני כ6 שנים, אני נישאתי ועברתי לעיר אחרת מרחק כשעה נסיעה ברכב \ אוטובוס.

    הסדרי השהות קובעים שאחת לשבועיים הילדים שוהים אצלי במהלך סוף השבוע.

    מכיוון שבזמנו הילדים היו בגיל צעיר מאוד, הייתי אוסף ומחזיר אותם מבית גרושתי ברכב הפרטי שלי - וכך הדבר נותר עד היום.

    כיום הילדים גדלו, הגדול קרוב לגיל 12 והקטנה בת 9, והם כבר נוסעים עצמאית באוטובוסים בתוך העיר.

    האם אני יכול לעמוד על כך שיתחילו בהדרגה להגיע אלי באופן עצמאי באוטובוס בינעירוני (-נדרש אוטובוס אחד בלבד והתחנה היא ממש בסמוך לבית מגוריהם) כשאני כמובן אשלם את עלות הנסיעות?

    אציין כי אין התייחסות לעניין זה כלל בהסכם הגירושין שלנו.

    תודה מראש.

    • סוגיית הסעת הילדים בהסכם הגירושין
      עו"ד אורית אוחנה | 05/09/2023 12:36

      שלום משה,

      אם אין התייחסות לעניין זה בהסכם, אז אתה והאישה צריכים להסכים ביניכם (אולי בהסכם יש התייחסות לסוגיות שלא הוסכמו במסגרת ההסכם ומה יהיה מנגנון הכרעה). אם לא תסכימו, תצטרך לפנות לביהמ"ש למתן החלטה בעניין.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com